Montenegro erlajnzu odloženo plaćanje 6,4 miliona eura

Dodajte komentar

Vlada je dala saglasnost da se do 31. decembra odloži izvršenje pravosnažnih presuda, odnosno Sporazuma o načinu isplate potraživanja na osnovu izvršnih-pravosnažnih presuda koje su potpisali Aerodromi Crne Gore i Montenegro erlajnz koji im duguje 6,4 miliona eura.

“Sporazumom je bilo predviđeno da se započne sa otplatom potraživanja po osnovu pet pravosnažnih presuda Privrednog suda, u ukupnom iznosu od 6.423.390 eura, bez kamate, od marta 2017. godine. U diskusiji je na sjednici Vlade ocijenjeno da je od marta prošle do aprila ove godine, Montenegro erlajnz uz podršku Vlade, u značajnoj mjeri konsolidovao finansijsko poslovanje, tako da od 1. januara redovno izmiruje obaveze po osnovu poreza i doprinosa za zaposlene i obaveze za pružene aerodromske usluge, kao i druge obaveze iz poslovanja”, saopšteno je iz Vlade.

U prethodnih 15 mjeseci, kako se navodi, postignuti su značajni rezultati na planu konsolidacije i razvoja poslovanja MA i u toku je proces pronalaženja trajnog rješenja regulisanja dugovno-potražnih odnosa između dvije kompanije.

“Prinudno izvršenje u ovom momentu moglo bi dovesti do značajnih problema u poslovanju nacionalnog avioprevoznika”, ocijenjeno je na Vladi.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *