Slovenački “Don Don” investira dva miliona eura u fabriku u Danilovgradu

Slovenačka kompanija Don Don je regionalni lider u pekarskoj industriji koji posluje u svim republikama bivše zajedničke države. Ove godine Don Don ulaže u novi pogon u Danilovgradu, u kom će posao dobiti oko 50 radnika.

U njemu će se proizvoditi dnevno 30 tona proizvoda – svježi hleb, zatim domaći i pakovani, kao i mnoge vrste hleba i svježeg peciva – koji će se iz fabrike u Danilovgradu distribuirati na cijeloj teritoriji Crne Gore. Kompanija je u Crnoj Gori prisutna već desetak godina, prije svega asortimanom smrznutog peciva i polugotovih proizvoda, a od prošle godine i tostom „Tvojih 5 minuta / Your 5 minutes‟. Zbog svog sastava bez aditiva, vještačkih boja i dodataka i svježine do 45 dana, ovaj tost postao je jedan od omiljenih proizvoda na crnogorskom tržištu. Sada, otvaranjem novog pogona, postojeći asortiman će se proširiti, pa će potrošači imati priliku da uživaju u čitavoj paleti novih proizvoda i svježim pecivima.

„Nova fabrika hleba i peciva je još jedna potvrda atraktivnosti našeg poslovnog okruženja. Radujem se ovoj značajnoj investiciji renomirane kompanije, koja će prije svega značiti otvaranje novih radnih mjesta, za šta smo kao lokalna uprava veoma zainteresovani. Oblast proizvodnje hrane ima ogroman potencijal razvoja u budućnosti, a naša opština posjeduje značajne razvojne resurse u toj grani privrede. Takođe, planirani asortiman proizvoda dodatno će obogatiti crnogorsko tržište, kako kroz ponudu građanima, tako i sve većem broju turista‟, izjavio je predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Brano Đuranović.

Crna Gora je važno tržište, kom će ovaj proizvođač ponuditi kvalitet i bogatu paletu hleba i pekarskih proizvoda, što će se brzo vidjeti na tržištu. Domaći potrošači, ali i turisti koji rado posjećuju ovu destinaciju, na policama najvećih trgovačkih lanaca već početkom juna osim hleba, moći će da izaberu i somune, razne vrste upakovanih i svježih peciva, kao i krofne po kojima je Don Don poznat već dvije decenije.

„Vjerujem da će potrošači brzo prepoznati kvalitet našeg hleba. Naša osnovna načela su bila i ostala jednostavna – ponuditi kvalitetan proizvod, od kontrolisanih i najboljih sastojaka, koji je upakovan i bezbjedan, i dostaviti ga na vrijeme. Sada se stvari pomijeraju u smislu proširenja i tržišta i proizvodnje, ali cilj nam je uvijek isti – kvalitet. Crna Gora za nas predstavlja poseban izazov, jer nas potrošači još ne prepoznaju, iako su već imali prilike da neke naše proizvode probaju. Zato se radujemo novoj poslovnoj okolini, i vjerujem da ćemo brzo osvojiti povjerenje i najprobirljivijih kupaca”, istakao je  direktor Don Don Crna Gora, Damir Papić.

Check Also

ECB će podići kamatne stope tri puta ove godine

Evropska centralna banka (ECB) će povećati svoje kamate tri puta ove godine kako bi ugušila …

Leave a Reply

Your email address will not be published.