“Hajneken” Srbija: Za deset godina investirali više od 200 miliona eura

Dodajte komentar

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je tokom obilaska Zaječarske pivare, koja je u vlasništvu kompanije “Hajneken”, da je poslovna klima u Srbiji dobra, što dokazuju investitori koji su, poput holandskog proizvođača piva, u zemlju došli prije deset godina i šire svoje poslovanje.

Brnabić je, uz čestitku kompaniji “Hajneken” na deceniji poslovanja u Srbiji, ukazala na to da je taj renomirani svjetski proizvođač piva u tom periodu plasirao u Srbiju više od 200 miliona eura investicija, a da direktno zapošljava približno 300 ljudi.

Ona je rekla da je ta kompanija u posljednje dvije godine dodatno investirala u pivaru, i dodala da Vlada nastoji da poboljša poslovni ambijent u Srbiji.

Ona je istakla i da je Holandija jedan od 20 najvažnijih trgovinskih partnera Srbije i još značajniji politički partner, i izrazila zahvalnost toj zemlji na podršci u procesu evropskih integracija.

U posljednjih pet godina, kako je napomenula, holandske investicije u Srbiji se uvećavaju, pri čemu su kompanije iz te zemlje do sada u našu zemlju investirale više od dve milijarde eura.

“Učili smo od holandskih kompanija, sticali nova znanja, tehnologije, sposobnosti i sve to iskoristili da prošle godine povećamo naš izvoz u Holandiju za nešto više od 30 odsto u odnosu na 2016. godinu i značajno smanjimo uvoz iz te zemlje”, podvukla je Brnabić.

Izvor: Poslovno Jutro

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *