Guverner CBCG se susreo sa budućim ambasadorima Crne Gore

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa budućim ambasadorom Crne Gore u Rumuniji, Goranom Poleksićem. Sastanak je organizovan u okviru priprema g-dina Poleksića za stupanje na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Rumuniji.

Guverner Žugić je upoznao g. Poleksića sa dosadašnjom saradnjom CBCG i Narodne banke Rumunije, koja se, prvenstveno, odvija kroz članstvo obje zemlje u Belgijsko-holandskoj konstituenci, kao i u Klubu guvernera zemalja Centralne Azije, Crnomorske regije i Balkana. Kroz ove mreže, dvije banke kontinuirano održavaju i jačaju saradnju u monetarnoj, finansijskoj i bankarskoj oblasti. „Svakako, postoji prostor za dalje intenziviranje i unapređenje saradnje i CBCG će biti na raspolaganju da tom procesu pruži puni doprinos“, saopštio je guverner.

G. Poleksić je istakao da će, tokom predstojećeg mandata, biti posvećen produbljivanju postojećih i iznalaženju novih vidova saradnje dvije zemlje, sa posebnim akcentom na ekonomsku oblast.

Takođe, Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa budućom ambasadorkom Crne Gore u Grčkoj i Kipru, Anom Vukadinović. Sastanak je organizovan u cilju priprema g-đe Vukadinović za stupanje na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Grčkoj i Republici Kipru.

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima za produbljivanje saradnje CBCG i Ministarstva evropskih poslova, odnosno Ambasade Crne Gore u Grčkoj i Kipru. U tom smislu, prepoznata su tri segmenta u kojima se saradnja može unaprijediti, i to: priprema materijala za potrebe predstavljanja investicionih mogućnosti Crne Gore, unapređenje ekonomske diplomatije i oblast finansijske edukacije i inkluzije, kao značajan segment društvene odgovornosti CBCG.

Guverner Žugić je istakao da se dosadašnja ekonomska saradnja Crne Gore i Grčke najvećim dijelom odnosila na ulaganja u oblast turizma, zahvaljujući kojima je turistički proizvod Crne Gore značajno unaprijeđen. Sagovornici su se saglasili da postoji prostor i za dalje intenziviranje i unapređenje saradnje CBCG i Centralne banke Grčke. G-đa Vukadinović je istakla da će se, tokom predstojećeg mandata, angažovati na pronalaženju novih vidova saradnje dvije zemlje, sa posebnim akcentom na ekonomsku saradnju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *