Hrvatski feribot ponovo vozi za Bari

Dodajte komentar

U Luku Bar danas je iz Barija doplovio feribot “Dubrovnik” hrvatske kompanije “Jadrolinija” iz Zadra, koji će drugu godinu zaredom, shodno ugovoru ove kompanije i državne kompanije AD “Barska plovidba” do kraja godine držati feri liniju Bar-Bari-Bar.

Tim povodom, na brodu je priređena prigodna svečanost na kojoj su pored predstavnika barske pomorske privrede bili i hrvatski ambasador u Crnoj Gori Veselko Grubišič i predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić.

“Ova linija je uspostavljena 1965, i do danas je na njoj prevezeno dva miliona putnika, 240.000 automobila i oko 100.000 kamiona i trejlera. Prevezli smo preko Jadrana četiri Crne Gore za pola vijeka, a najuspješnije poslovne godine bile su 1995, 1996, 2006, 2007. i 2008”, istakao je vršilac dužnosti direktora “Barske plovidbe”, Tihomir Mirković.

On je naveo da barski brodar svakodnevno prati tržište polovnih feri brodova kako bi pronašao adekvatnu zamjenu za nekadašnje feribote koji su nosili ime “Sveti Stefan”, dodajući da je linija održana u saradnji sa “prijateljskom kompanijom Jadrolinija” čijoj je upravi i posadi “Dubrovnika” zahvalio na kvalitetnoj saradnji, uz poruku da su im vrata “Barske plovidbe” “širom otvorena za sve što možemo da im pomognemo”.

Član uprave “Jadrolinije” Ante Vranješ zahvalio je Barskoj plovidbi na srdačnoj dobrodošlici, navodeći da bi saradnja dvije kompanije mogla biti proširena.

On je ocijenio da su pregovori za nastavak saradnje u 2018. bili teški.

“Ovo će biti još uspješnija sezona od prethodne, biće sve više turista, otvaraju se novi prostori za saradnju dvije turističke regije, crnogorskog primorja i dubrovačke županije”, kazao je Vranješ.

Do kraja juna, “Dubrovnik” će povezivati Bar i Bari jednom sedmično, tokom jula i avgusta dva puta, a nakon ljeta, pa do 30. novembra-jednom sedmično.

“Dubrovnik” kapaciteta 1.100 putnika, prošle godine je u ukupno 44 putovanja na ovoj liniji prevezao oko 23.500 putnika i oko 4.000 vozila.

Izvor: Vijesti online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *