Mastercard povećava ulaganja u fintech industriju u Evropi

Dodajte komentar

Mastercard je pokrenuo novu inicijativu Accelerate, koja će doprineti širenju i daljem rastu brzo razvijajuće fintech industrije.

Inicijativa Accelerate, koju pokreće Mastercard, osmišljena je kako bi podržala ciljeve fintech kompanija, i to kroz prilagođene programe podrške koji uključuju pristup uvidu, alatima, tehnologiji i investicijama za podrškuu inovacijama. Osmišljena tako da funkcioniše paralelno s uspešnim programom StartPath, inicijativa Accelerate proširuje i produbljuje angažman kompanije u fintech zajednici, uključujući i iduću generaciju digitalnih banaka, prenosi Seebiz.

„Stvaranje ove platforme još je jedan korak prema našem dugoročnom cilju da se pozicioniramo kao najpoželjniji partner fintech kompanija širom svijeta. Na globalnom nivou, fintech zajednica je jedna od najživljih i najbrže rastućih, a Mastercard se obavezao da će joj pomoći da iskoristi svoj puni potencijal. Zahvaljujući bogatom iskustvu i pružanju podrške sektoru finansijskih usluga, Mastercard je u idealnoj poziciji da podstakne fintech kompanije na dalji rast“, izjavila je Ann Cairns, potpredsjednica kompanije Mastercard.

Kako bi se podržalo širenje na tržištu, inicijativa Accelerate će podrazumijevati i angažman specijaliziranih stručnjaka za licenciranje iz kompanije Mastercard, pristup znanjima iz segmenta finansijskih usluga te povezivanje sa sveobuhvatnim sredstvima za obradu. Resursi će uključivati uslugu Mastercard Advisors, namijenjenu za uvid u podatke i njihovu analizu te podršku pri provedbi na tržištu. Program takođe pruža tržišne resurse za strateška ulaganja, ali i zahtjeve za investiranje u početnoj fazi.

Mastercard je već dugi niz godina posvećen fintech sektoru pa tako nekadašnje pionire na tom području, a danas globalne brandove, podstiče na strateška partnerstva. Kompanija trenutno podržava preko 30 novonastalih digitalnih banaka samo u Evropi. Osim toga, istraživanje koje je Mastercard proveo ne pokazuje samo da potrošači sve češće koriste digitalno bankarstvo, nego i da imaju sve veća očekivanja od njega.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *