Tramp: Amerika izgubila 151 milijardu u razmjeni sa EU

Dodajte komentar

Predsjednik SAD Donald Tramp odgovorio je na kritike predsjednika Evropskog savjeta Donalda Tuska, rekavši da se EU “užasno” ponašala u trgovinskom odnosu sa SAD.

Tusk je na Tviteru napisao da onome ko ima prijatelje kao što je Tramp nijesu potrebni neprijatelji.

“Gledajući posljednje odluke Donalda Trampa, neko bi mogao pomisliti: s takvim prijateljima, kome su potrebni neprijatelji. Ali iskreno, EU bi trebalo da bude zahvalna. Zahvaljujući njemu, otarasili smo se svih iluzija. Shvatili smo da ako vam je potrebna ruka pomoći, naći ćete svoju”, naveo je Tusk.

Tramp se danas požalio generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, rekavši da je EU bila “užasna” prema SAD koje su prošle godine s Unijom imale trgovinski deficit od 151 milijardu dolara, navodi Asošiejted pres.

“Izgubili smo 151 milijardi dolara u razmjeni s Evropskom unijom. Tako da mogu da me nazivaju svakakvim imenima, a da sam na njihovim mjestu i ja bih sebe nazivao takvim imenima, jer se to više neće dešavati”, kazao je predsjednik SAD.

Tramp je mnogim odlukama razočarao članice EU – od povlačenja SAD iz Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama i međunarodnog nuklearnog sporazuma s Iranom, preko premještanja ambasade SAD iz Tel Aviva u Jerusalim, do takse na čelik i aluminijum.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *