Naslovne strane dnevnih novina za 17. maj – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Najveća plata u martu 106.265 eura

Najveća bruto zarada u Crnoj Gori u martu je iznosila 106.255 eura, odnosno 60.040 neto, pokazuju podaci Poreske uprave (PU). “Prema podacima kojima raspolažemo na dan 14. maj 2018. godine, najveća bruto zarada isplaćena za pore-ski period mart ove godine bila je 106.265,97 eura (neto 60.040,27 eura), a ista je isplaćena licu zaposlenom u djelatnosti telekomunikacija, kazali su Vijestima iz Poreske uprave.

Dnevne novine

Glavni grad mora da plati tri miliona KAP-u

Glavni grad Podgorica moraće da isplati 3.063.180 eura Kombinatu aluminijuma (KAP) u stečaju zbog eksproprijacije zemljišta kod Gintaša, odlučio je Privredni sud.

Blokirano 16.720 preduzeća

U Crnoj Gori je na kraju prošlog mjeseca u blokadi bilo 16.720 preduzeća i preduzetnika, neznatno više nego u martu, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). Ukupan iznos duga na osnovu kojeg su blokirani računi je 612.490 miliona eura, što je 2,12 odsto više nego u martu.

Marković očekuje da autoput bude završen u roku

Premijer Duško Marković poručio je, tokom jučerašnje posjete auto-putu Bar-Boljare, da je zadovoljan do sada obavljenim radovima, ali i da traži od svih subjekata dodatne napore kako bi aktivnosti bile intenzivnije, a projekat završen što prije i na najvišem nivou kvaliteta.

Dan

Uvećani prihodi od turizma

Program rada i finansijski plan Nacionalne turističke organizacije (NTO) za ovu godinu usmjereni su na povećanje broja turista sa prioritetnih emitivnih tržišta, podsticanje diverzifikacije i inovacije proizvoda, produženje sezone i smanjenje sezonalnosti, ocijenjeno je na trećoj konstitutivnoj sjednica njene skugaptine. Iz NTO je saopšteno da je na sjednici, kojom je predsjedavao resorni ministar Pavle Radulović, ocijenjeno da su ti dokumenti NTO usmjereni na jačanje marketinga, javno-privatnih partnerstava, efikasnost upravljačke mreže i kapacitete turističke privrede.

Drugim blokom obmanjuju građane

Iako je prije godinu i po, tačnije u septembru 2016. godine, u susret parlamentarnim izborima i u prisustvu tadašnjeg premijera Mila Đukanovića, potpisan ugovor o gradnji drugog bloka Termoelektrane (TE), između Elektroprivrede (EPCG) i češke kompanije “Škoda Praha, od gradnje ni do dana današnjeg nema ništa.

Filijala u Budvi najbolja

Filijala Erste banke u Budvi dobila je na osnovu rezultata ostvarenih u prošloj godini nagradu Western Uniona kao najbolja u mreži te banke. Iz Erste banke je saopšteno da je direktorici filijale Budva Ani Klać, nagradu uručila izvršna direktorica platne institucije Montenegro transfers Biljana Đoković.

Pobjeda

Ove godine operatori ulažu 37,6 miliona

Nivo investicija koje su operatori u Crnoj Gori realizovali u posljednjih par godina izuzetno je visok, a samo u ovoj planiraju ulaganje37,6 miliona eura, saopšteno je iz Agencije za elektronske komunikacije (EKIP). Lani su uložili 63,3 miliona eura, odnosno 28 odsto ukupnih prihoda, a 2016. više od polovine prihoda, odnosno 117 miliona eura.

Srbija najznačajniji trgovački partner

Srbija je, po obimu robne razmjene, prvi i najznačajniji partner Crne Gore, rekao je potpredsjednik Vlade Milutin Simović i pozvao preduzetnike da kao stubovi daljeg razvoja ekonomije dvije države budu hrabri, kreativni i inovativni. Simović je, obraćajući se poslovnom forumu Vojvodina Crna Gora u Novom Sadu, kazao da su dobri međukomorski i privredni odnosi rezultat dobrih političkih i ukupnih bilateralnih odnosa dvije države.

Provučeno 68,9 miliona eura

Transakcija od 68,9 miliona eura, koju je prekjuče Vlada uplatila za akcije A2A u Elektroprivredi, juče je završena na Montenegroberzi. Posao je, kako Pobjeda saznaje, odrađen preko brokerske kuće Erste banke, koja je ponudila najnižu cijenu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *