NLB Banka donirala novčana sredstva Fudbalskom klubu Breznica iz Pljevalja

Dodajte komentar

NLB Banka je podržala projekat “Popularizacija ženskog i muškog fudbala u školama na teritoriji Opštine Pljevlja” i tim povodom donirala novčana sredstva Fudbalskom klubu “Breznica” iz Pljevalja, koji je glavni inicijator događaja.

“NLB Banka je prepoznala značaj ovog projekta, jer se njime promoviše zdrav život, jednakost i poštovanje različitosti među kulturama kroz ljubav prema sportu. Projekat ima za cilj podizanje društvene svijesti i ukazivanje na osnovna dječija prava i obavezu zajednice da posebnu pažnju posveti najranjivijim grupama, djeci i omladini sa posebnim potrebama, koja su često isključena iz socialnog života, navode iz banke.

U okviru projekta, u kojem učestvuje 600 djece, organizovaće se šest velikih promocija fudbala i sporta u Pljevljima u različitim obrazovnim ustanovama, a jedan od događaja održan je u subotu, 12. maja na pljevaljskom gradskom stadionu.

“Podržali smo Fudbalski klub “Breznica” jer u njima prepoznajemo perspektivan mladi tim, zdravu ambiciju i želju za napretkom. Dijelimo iste vrijednosti jer uporno i predano radimo na ostavrenju ciljeva, odgovorno, vođeni moralnim načelima. Posebno se divimo njihovoj ženskoj ekipi, koja – u neki bi rekli “muškom sportu” – ostvaruje zavidne rezultate.”, izjavila je Alma Mehonić, direktorica filijale NLB Banke u Pljevljima.

“Veoma smo zahvali NLB Banci na podršci, kao i zaposlenima u NLB filijali u Pljevljima. Fudbalski klub Breznica, već treći put za redom osvaja titulu prvaka Crne Gore u ženskom fudbalu i proglašen je za najbolji sportski kolektiv Pljevalja za 2016. i 2017. godinu. Uz pomoć NLB Banke kao našeg sponzora ovog projekta, upriličili smo proslavu titule i promociju fudbala, kojoj su prisustvovala djeca i mladi iz “Centra za dnevni boravak” i Udruženja roditelja djece sa teškoćama u razvoju “Zračak nade”. Kao izraz  pažnje i zahvalnost direktorici filijale u Pljevljima uručili smo dres našeg kluba, radujući se budućoj saradnji, na međusobno zadovoljstvo.”, izjavio je Zoran Vuković, trener FK Breznica Pljevlja

“NLB Banka teži da bude lider u društveno odgovornom poslovanju i podsticajno utiče na javno mnenje, posvećeno šireći svijest o važnim pitanjima, koja najčešće pogađaju naše društvo, u nadi da će i drugi prepoznati značaj ovakvih i sličnih događaja”, zaključili su iz NLB-a.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *