Naslovne strane dnevnih novina za 15. maj – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Hipotekarna banka najaktivnija u Crnoj Gori

Hipotekama banka drugu godinu zaredom dobila je nagradu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za najaktivniju banku u Crnoj Gori, saopštene je iz te finansijske institucije.

Konferencija Spark.me 27. i 28. maja u Budvi

Konferencija Spark.me, jedan od vodećih marketinških događaja u jugoistočnoj Evropi, biće održana 27. i 28. maja u Budvi, saopštili su predstavnici kompanije M:tel, koji su i pokrovitelji ovogodišnjeg događaja.

Benzin najskuplji u posljednjih šest godina

Litar eurosupera 95 i 98 od danas je na crnogorskim pumpama skuplji za po šest centi i košta 1,37, odnosno 1,41 euro, što je najviša cijena benzina u Crnoj Gori od 2012. godine. Rast vrijednosti naftnih derivata, koji za posljedicu ima veće troškove crnogorskih potrošača, u direktnoj je vezi sa napetostima na međunarodnom nivou, niskim zalihama sirove nafte u svijetu i odlukom američkog predsjednika Donalda Trampa da napusti nuklearni sporazum s Iranom.

Dan

Ćurčić novi direktor

Novi izvršni direktor Željezničke infrastrukture (ŽICG) je Ljubiša Ćurčić koji je do prije godinu obavljao funkciju potpredsjednika opštine Pljevlja u ime DPS-a. Tako je odlučio odbor direktora, koji je najučerašnjoj sjednici prihvatio ostavku Milana Čolakovića na mjesto izvršnog direktora.

Generalni sponzor kompanija M:tel

Spark.me, jedna od najvećih marketinških konferencija u jugoistočnoj Evropi, održaće se pod generalnim sponzorstvom kompanije M:tel, 26. i 27. maja u Budvi. Organizator konferencije je kompanija doMEn, agent registracije nacionalnog internet.ME domena. Izvršni direktor kompanije M:tel Vladimir Lučić naveo je da je M:tel sa zadovoljstvom podržao Spark.me, jer se radi o prestižnoj konferenciji koja već godinama učesnicima nudi aktuelnosti iz svijeta interneta, menadžmenta, inovacija i startapova.

Istu presudu tumače različito

Odluka Apelacionog suda, kojom je potvrđena presuda Privrednog suda da se odbije tužba Udruženja za zaštitu interesa manjinskih akcionara Duvanskog kombinata (DKP) u stečaju da se ništavim oglase ugovor o kupoprodaji imovine Zetagradnji i odluka o osnivanju novog DKP-a, isuviše je surova i bezobzirna prema istini, pravu i pravdi.

Pobjeda

VE Krnovo naplatila 4,88 miliona

Povlašćeni proizvođači električne energije, 12 malih hidroelektrana i vjetroelektrana Krnovo, proizveli su u prvom kvartalu ove godine 77.464 megavatsati (MWh) električne energije, pokazuju podaci Crnogorskog operatera tržišta električne energije (COTEE). Sama vjetroelektrana Krnovo proizvela je 50.845 MWh električne energije…

Neizvjestan tajming ukidanja rominga

Roming u regionu Zapadnog Balkana i sa zemljama EU će biti jedna od tema samita u Sofiji u četvrtak, ali u ovom trenutku nije izvjesno da li će doći do potpisivanja sporazuma o njegovom ukidanju na samom samitu, rečeno je Pobjedi iz Ministarstva ekonomije. Objasnili su da su konsultacije
resornih ministarstava i regulatornih agencija zemalja Zapadnog Balkana o romingu u regionu još u toku i da se konačan stav svih zemalja očekuje u periodu nakon samita.

Japanskim metodama da boljih rezultata

Korišćenje japanskih metoda i alata za poboljšanje biznis performansi crnogorskih malih i srednjih preduzeća ima za cilj sagledavanje aktuelnog poslovanja firmi, istraživanje trenutnih barijera za unapređenje njihovog biznisa i definisanje potencijala za dalji rast, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *