Sekulić: Od domena .me za deset godina prihodovali 30 miliona

Crna Gora je u prethodnih deset godina od domena .me prihodovala preko 30 miliona EUR, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Ona je na otvaranju Dana programiranja, koji komapnija DoMEn organizuje povodom desetogodišnjice postojanja nacionalnog internet domena .me, kazala da je domen napravio veliki uspjeh u svijetu i zbog činjenice da zamjenica ‘me’ u mnogim svjetskim jezicima ima slično ili isto značenje kao na našem.

„To je s druge strane jedan od simbola suvereniteta Crne Gore i nešto što posebno cijenimo“, poručila je Sekulić.

Ona je dodala da joj je zadovoljtvo što ima priliku da se druži sa ljudima koji se bave nečim što trenutno u Crnoj Gori možda ne isplati, ali hoće u budućnosti.

Izvršni direktor kompanije DoMen, Predrag Lešić, saopštio je da se posjetioci štandova na manifestaciji, koja se održava u tržnom centru Delta City, mogu upoznati sa programiranjem u vizuelnim alatima.

„Možete da posjetite programiranje robota, prezentaciju algoritamskog programiranja koji se radi u saradnji sa Prirodno matematičkim fakultetom, dok će tim iz Pljevalja odratiti demonstaciju virtuelne realnosti“, rekao je Lešić.

Lešić i Sekulić su povodom online takmičenja u algoritamskom programiranju, koje je organizovano u prethodne tri sedmice, prvu nagradu uručili Nini Mitrović iz Tivta, drugu Filipu Došljaku iz Pljevalja, treću Jovanu Kašćelanu iz Podgorice, a četvrtu osnovcu Petru Vukotiću.

Check Also

Potpisan protokol o izmjeni Zakona o fiskalizaciji: Advokati na poslu od ponedjeljka

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović potpisao je protokol o saradnji za izmjenu Zakona o fiskalizacijisa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *