Ovaj direktor zapošljava ljude koji iza sebe imaju neuspjehe

Dodajte komentar

Tokom života učeni smo da je uspjeh jedino prihvatljiv, od malih nogu, bilo da je u pitanju škola, takmičenja ili neki hobi, pa sve do izbora najbolje karijere. S druge strane, neusjpeh je nešto što treba izbjeći kao kugu. Popularna kultura prikazuje one koji nisu uspjeli u nečemu kao gubitnike sa niskim samopouzdanjem i bez radne etike – što ne može biti dalje od istine.

Praviti greške i ne uspjeti je normalno. Ako pitate bilo koju uspješnu osobu rekla bi da je imala mnogo neuspeha u životu – kako u ličnom, tako i u profesionalnom. Tako je i autorka članka, Betty Liu voditelj i urednik Bloomberg Markets-a, i sama imala nekoliko neuspjeha. Betty-na prva knjiga je odbijena nekoliko puta i nikada nije ugledala svjetlost dana. Odbili su je skoro svi univerziteti na koje se prijavila, i nije mogla da održi svoj prvi brak. Svaki od ovih neuspjeha postao je presudna prekretnica koja ju je dovela na novi put koji nije mogla ni da zamisli. Da nije bilo tih neuspjeha u prošlosti, ne bi bila osoba koja je danas.

Zbog toga je John Chen, direktor BlackBerry-a, tražio ljude koji su ranije imali neuspjehe. Govoreći za Radiate, rekao je da je u jednom trenutku zapravo tražio ljude koji nisu uspjeli u startupu. „Htio sam da započnem novi posao i nisam želio da učim te ljude koje su zamke neuspjeha ili u čemu je problem“, rekao je. „Ljudi koji su zapravo doživjeli neuspjeh ranije prenijeli su nam svoje pozitivne poglede i iskustva, a takođe imaju i odgovarajuće stavove i ne razmišljaju o tome kako sve u životu i poslu ide glatko.“ Chen je upravo tražio osvešćene i iskusne ljude da se pridruže njegovom timu.

„Mnogo puta u životu vam se dese situacije koje nisu jednostavne za prevazići, mislim, volim da igram golf i upoređujem (neuspjeh) sa golfom. Nije svaki put kada igrate golf uslov idealan, ali i dalje morate da igrate igru“, rekao je Chen.

Dokaz da Chen zna šta radi, je činjenica da je početkom ove godine obnovio ugovor sa BlackBerry-jem nakon što je podigao ovu kompaniju koja je propadala.

PC Press

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *