Mjesta na kojima nije dobro držati mobilni telefon

Evo šest mjesta na kojima nikako ne bi trebalo da držite svoj telefon.

U džepu
Premda je vrlo udobno i dosta ljudi to čini, nositi telefon u zadnjem džepu pantalona nije preporučljivo, jer telefoni imaju ekrane osjetljive na dodir pa vrlo lako mogu nazvati broj za hitne slučajeve, a da niste svjesni. Čak 30 odsto hitnih poziva su slučajni. Ako često osjećate bol u stomaku i nogama to može biti posljedica nošenja telefona u džepu. Možete ga lako zaboraviti i slomiti ili izgubiti.

Uz kožu
Nemojte držati mobilni telefon uz kožu jer bakterije s ekrana prelaze na lice i mogu biti uzrok akni ili drugih bolesti kože. Osim toga, elektromagnetsko zračenje postaje jače. Dok razgovarate preko telefona, ostavite najmanje 0,5 do 1,5 centimetara između uređaja i kože.

Na vrućim mjestima
Visoke temperature takođe su štetne za elektroniku. Ne preporučuje se da ostavite svoj telefon u automobilu ili na plaži gdje je izložen suncu ili nekom izvoru toplote.

Pod jastukom
Ne držite telefon pod jastukom. Ako vam noću često dolaze notifikacije, a ekran zasvijetli, to negativno utiče na proizvodnju melatonina i dovodi do problema sa spavanjem. Takođe, bilo je slučajeva eksplozije telefona i požara. Kad pokrijete telefon jastukom, povećavate šanse za pregrejavanje i izbijanje požara, pogotovo prilikom punjenja. Bolje je da ga punite dalje od sebe, svog kreveta i drugih ljudi, a po mogućnosti nikako preko noći.

Na punjaču
Ne, punjenje telefona ne šteti vašem zdravlju direktno, ali bolje je da ne punite telefon preko noći, jer to može skratiti vijek baterije.

Na hladnim mjestima
Ako je vani hladno i temperatura pada ispod nule, vodite računa o svom telefonu i ne ostavljajte ga dugo na ulici ili u automobilu. Razlika u temperaturi vrlo je štetna za uređaje, jer dolazi do kondenzacije kada ga vratite na toplo mjesto, a to može dovesti do kvara. Svoj telefon možete zaštititi maskom, piše tportal.

Check Also

Treći oglas za predsjednika Privrednog suda

Sudski savjet raspisao je juče novi javni oglas za izbor predsjednika Privrednog suda Crne Gore …

Leave a Reply

Your email address will not be published.