Direktor Amazona zaradi 275 miliona dolara dnevno

Dodajte komentar
Jeff Bezos

Jeffu Bezosu, izvršnom direktoru Amazona, potrebno je svega nešto manje od devet sekundi da zaradi srednju godišnju platu radnika zaposlenih u ovome divu online kupovine, piše Time.

Naime, njihov radnik čija se primanja nalaze tačno na sredini plata u Amazonu, odnosno koji zarađuje više od jedne polovine zaposlenih te manje od druge polovine, u 2017. godini zaradio je 28.446 dolara. Poređenja radi, Bezos je prošle godine zaradio više od 1,6 miliona dolara.

Međutim, stvar postaje još šokantnija kada se u računicu uzme i da je vrijednost njegovog bogatstva, prema Bloombergovu indeksu milijardera, 1. januara ove godine bila procijenjena na 99 milijarde dolara, a pet mjeseci kasnije, 1. maja na 132 milijarde, što je porast od 33 milijarde dolara u manje od pola godine.

Tu kreće jednostavna, ali zapanjujuća računica. Ako se pomenuti porast podijeli sa 120 dana u navedenom vremenskom periodu, ispada da je Bezos zaradio 275 miliona dolara po danu. Nadalje, podijelimo li ovaj iznos s 24 sata zaključićemo da se radi o otprilike 11,5 miliona po satu. Istim postupkom dolazimo do iznosa od oko 191 hiljade dolara koje je čelnik Amazona zaradio svakog minuta, odnosno 3.182 dolara svake sekunde, piše portal Novac.hr.

Sjetimo se iznosa s početka, plaće Amazonovog radnika koja se nalazi tačno na sredini distribucije svih plata u ovoj kompaniji, od 28.446 dolara. Koliko je vremena Bezosu potrebno da zaradi taj iznos za koji je dijelu njegovih radnika potrebno godinu dana? 8,93 sekunde. Da, manje od devet sekundi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *