Šansa za tvoj zeleni biznis!

Dodajte komentar

Fond za aktivno građanstvo, u partnerstvu sa Balkan Green Foundation i Fondom braće Rokfeler, po sedmi put organizuje nacionalni konkurs za odabir „zelenih ideja“, sa namjerom da podstakne pojedince, poljoprivredna gazdinstva, mala preduzeća i nevladine organizacije da razviju inovativne biznis ideje, koje su zasnovane na principima održivog razvoja.

Rok za podnošenje prijedloga projekata je 23. maj 2018. godine do 16 časova.

Tri najbolje ocijenjene ideje će učestvovati na Regionalnom forumu zelenih ideja, koji će biti organizovan od 19.-21. jula u Makedoniji, gdje će imati priliku da se takmiče za nagradu od 10,000 USD.

Na konkurs mogu da se prijave pojedinci (državljanin/ka Crne Gore), poljoprivredna gazdinstva, privredna društva (konkretno: malo preduzeće) ili nevladina organizacija, registrovani u Crnoj Gori.

Na Regionalnom forumu će biti predstavljeno 18 zelenih ideja iz 6 zemalja regiona, i odabrane 3 najbolje koje će dobiti finansijsku podršku u iznosu od po 10,000 USD. Svaka od zemalja biće predstavljena sa najviše tri ideje/projekta koji će ući u konkurenciju za nagradu, za čiji su odabir zadužene partnerske organizacije Fonda braće Rokfeler i Balkan Green fondacije.

Ukoliko na Regionalnom forumu nijedna od tri ideje iz Crne Gore ne osvoji nagradu od 10,000 USD, najbolje rangirana će od fAKT-a dobiti finansijsku podršku u iznosu od 4,000 EUR.

Više detalja i formulare za prijavu možete naći na LINKU

Izvor: UMPCG.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *