Počela ugradnja pametnog parkinga u ulicama Novaka Miloševa i Miljana Vukova

Dodajte komentar
Ilustracija

Ekipe Parking servisa u Podgorici danas izvode radove na instalaciji postavile info led table u ulicama Novaka Miloševa i Miljana Vukova, a radovi će se nastaviti tokom vikenda kada će se ugrađivati senzori ispod površine asfalta.

Radovi na instalaciji sistema Smarta parking Podgorica predstavljaju prvi korak u realizaciji projekta Podgorica SMART cit.

“Ovaj projekat realizuju Parking servis Podgorica, zahvaljujući podršci Crnogorskog Telekoma i Glavnog grada, što je jedan od prvih koraka u realizaciji ideje Podgorica-Smart city. Cijeli sistem radi na prilično jednostavnom principu zahvaljujući savremenoj tehnologiji, a sačinjavaju ga posebni parking senzori fiksirani ispod površine asfaltne podloge, moduli za prikupljanje i prenos podataka, info led table i odgovarajuća web i mobilna aplikacija”, saopšteno je iz PG biroa.

Podsjećamo senzori informišu sistem o trenutnom stanju na određenom parkingu, a računarski program obrađene podatke dostavlja vozačima putem aplikacije za mobilni telefon ili direktno na web stranici, kao i putem info led tabli koje će biti postavljene na stubovima javne rasvjete.

Ovaj sistem će, kako navode u Parking servisu, pomoći građanima tako što će u svakom trenutku tačno znati koliko u kojoj ulici ima slobodnih parking mjesta i neće više gubiti vrijeme i novac u traženju mjesta za parkiranje.

“Ujedno se i radi o „eco friendly“ projektu koji će omogućiti manje zagadjenje životne sredine i uštede u potrošnji goriva. U narednom periodu, osim rada na ovom projektu, Parking servis će intezivno sprovoditi aktivnosti na uvođenju novih servisa i nove opreme na parkiralištima, širenju prodajne mreže parking karata i instalacije parkomata na novim lokacijama u Podgorici”, zaključuje se u saopštenju PG biroa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *