Komercijalna banka AD Budva donirala mikroskop Centru za patologiju

Dodajte komentar

Centru za patologiju Kliničkog centra Crne Gore danas je doniran mikroskop od strane Komercijalna banke AD Budva.

Mikroskop renomirane marke Leica posjeduje najsavremeniju optiku prilagođenu radu ljekara specijaliste patologije. Ovom donacijom poboljšaće se kvalitet analiziranih uzoraka i doprinijeće se bržem i preciznijem radu Centra. Vrijednost mikroskopa je 5.000€.

Uručenju donacije su prisustvovali Mirko Marojević, glavni izvršni direktor Komercijalne banke, Veselin Vuković, izvršni direktor i Marija Perović, direktorica Odjeljenja marketinga i predstavnici Kliničkog centra Crne Gore: dr Snežana Raspopović, medicinska direktorica i prof. dr Filip Vukmirović, načelnik Odjeljenja za patologiju.

Dr Snežana Raspopović je u ime Kliničkog centra primila donaciju.
Dr Vukmirović je ovom prilikom izrazio zahvalnost timu Komercijalne banke koji je prepoznao ovu potrebu Centra i istakao važnost donacije: “Centar za patologiju ima konstantan rast pregledanih uzoraka, a u prethodnoj godini je dostigao rekordan broj, sa preko 20.000 biopsija odnosno analiziranih uzoraka tkiva, kao i oko 8.000 citoloških analiza, stoga je ova donacija od velike važnosti.”

Komercijalna banka je u godini svog 25. jubileja pokrenula niz socijalno odgovornih aktivnosti koje za cilj imaju stvaranje kvalitetnijeg i zdravijeg ambijenta za život, kontinuiranom podrškom ustanovama i institucijama kojima je pomoć zaista neophodna. Ova donacija je samo jedna u nizu aktivnosti u jubilarnoj godini, u kojoj takođe planiramo i da preselimo korporativno sjedište Banke u Podgoricu.” – sa zadovoljstvom je istakao Mirko Marojević, glavni izvršni direktor Komercijalne banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *