Crnogorski Telekom i Elektrotehnički fakultet potpisali Ugovor o saradnji

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom i Elektrotehnički fakultet potpisali su danas Ugovor o uspostavljanju saradnje i podrške u razvoju praktičnih vještina studenata Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta Crne Gore.

Studentima osnovnih i specijalističkih studija biće omogućena praksa u Crnogorskom Telekomu, sa ciljem unapređenja stečenog znanja iz stručnih predmeta i pripreme za rad na poslovima iz oblasti telekomunikacione i informatičke tehnologije.

Direktorica tehnike Crnogorskog Telekoma, Valentina Radulović, je tim povodom istakla da Crnogorski Telekom, kao vodeća kompanija u oblasti telekomunikacija u Crnoj Gori, prepoznaje važnost podrške studentima u sticanju praktičnih znanja i vještina.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da omogućimo novoj generaciji studenata stručnu praksu u Crnogorskom Telekomu i time nastavimo dobru saradnju sa Elektrotehničkim fakultetom. Studenti će biti u prilici da sarađuju sa stručnjacima iz različitih oblasti i nauče kako da na pravi način primijene stečena znanja. Moramo otvarati put novim generacijama i pomoći im da se na najbolji način pripreme za rad, jer upravo tako stvaramo kvalitetno poslovno okruženje koje može odgovoriti na izazove sjutrašnjice”, kazala je Radulović

Ugovor o saradnji nastavak je kvalitetne saradnje Crnogorskog Telekoma i Elektrotehničkog fakulteta i podrška razvoju stručnih kadrova.

“Elektrotehnički fakultet i Crnogorski Telekom imaju dugogodišnju uspješnu saradnju. Mnoga rješenja u izgradnji i razvoju telekomunikacionih mreža Crnogorskog Telekoma su rezultat ove saradnje. Tu treba istaći projektovanje i gradnju mobilne mreže Crnogorskog Telekoma, modernizaciju pristupne mreže, kao i podršku u izradi tehničke dokumentacije u prethodnom periodu. No posebno treba istaći činjenicu da su inženjeri koji čine okosnicu ljudskih resursa Crnogorskog Telekoma svoja znanja stekli upravo na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici. Novi planovi i programi na studijama podrazumjevaju obaveznu praktičnu nastavu, pa shodno dugogodišnjoj saradnji i iskustvima u realizaciji prakse u prethodnom periodu, danas je potpisan ugovor koji potvrđuje opredjeljenje Elektrotehničkog fakulteta da Crnogorski Telekom bude nastavna baza Fakulteta”, istakao je profesor Veljović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *