Montenegro Airlines: U prvom kvartalu prevezeno 84.000 putnika

Dodajte komentar

Montenegro Airlines (MA) je u prvom kvartalu prevezao 84 hiljade putnika u sve tri kategorije saobraćaja – redovnom, čarter i code share, a prema trenutnom stanju bukinga pozitivni trend poslovanja nastaviće se u narednom periodu, saopštili su njegovi predstavnici.

Iz MA su agenciji Mina-business kazali da je taj rezultat ostvaren sa 1,18 hiljada letova u redovnom i čarter saobraćaju.

“Pozitivni trend poslovanja kompanije iz prošle godine nastavljen je i u prvom kvartalu ove. Ostvaruje se zahtjevan biznis plan, a kompanija će tokom ljetnje sezone letjeti ka 30 destinacija u 15 država i u periodu od 1. juna do kraja septembra prevesti oko 360 hiljada putnika”, kazali su iz MA.

Rezultati koje postiže MA, kako su ocijenili, govore u prilog tome da je nacionalna avio-kompanija bila i ostala jedan od stubova turističke privrede.

„Kompanija će kao i do sada, kontinuirano i posvećeno raditi na unaprijeđenju avio-dostupnosti Crne Gore, dovođenju što više stranih gostiju, a sve u skladu sa potrebama turističke privrede.”, kažu iz MA.

Poslovni prihodi kompanije su u prošoj godini iznosili 67,5 miliona eura, i povećani su tri odsto u odnosu na 2016, dok su rashodi smanjeni pet odsto i iznosili su 71,7 miliona eura.

MA ima neraspoređenu dobit od 327 hiljada eura.

„Početkom prošle godine pokrenut je opsežan program finansijske i organizacione konsolidacije, što je doprinijelo da se značajno popravi finansijski rezultat kompanije u prošloj godini, s tim što taj rezultat predstavlja samo međukorak na putu potpune finansijske konsolidacije”, objasnili su iz MA.

Kako su kazali, shodno finansijskom planu za ovu godinu i petogodišnjem planu za period do 2022. godine, planirano je da bilans uspjeha bude iz godine u godinu sve bolji.

MA je, kako su naveli njegovi predstavnici, prošlu godinu završio sa gubitkom od 4,6 miliona eura, što je 2,5 puta manje u odnosu na 2016. godinu kada je iznosio 11,5 miliona eura.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *