Deripaska otišao iz En plus grupe

Ruski biznismen Oleg Deripaska, poznat kao “kralj aluminijuma”, prihvatio je da napusti odbor direktora kompanije En plus, koja je osam godina upravljala Kombinatom aluminijuma (KAP). On se saglasio da na čelo preduzeća budu postavljeni novi, nezavisni direktori. Vašington je uslovio Deripasku, većinskog vlasnika “Rusala”, ukidanjem sankcija, ukoliko se odrekne kontrole nad kompanijom koja svjetskom tržištu isporučuje šest odsto ukupne količine aluminijuma, prenosi B92.

Nakon serije razgovora s predsjednikom odbora direktora kompanije Oge§oguet Vagkegot, Deripaska se u cjelini saglasio s njegovim predlogom da smanji svoj udio u kompannJI ispod 50 odsto saopšteno je iz kompanije En plus.

Akcije kompanije počele su da rastu poslije odluke Deripaske da smanji svoj uticaj u En plus grupi, a dionice “Rusala porasle su 0,73 odsto, saopštila je Moskovska berza.

Deripaskina kompanija najviše je stradala od uvođenja novih američkih sankcija Rusiji 6. aprila. “Rusal je izgubio skoro polovinu svoje vrijednosti. Sankcije protiv Deripaske i više od 20 ruskih biznismena i zvaničnika uvedene su u pokušaju da se kazni Moskva.

Check Also

Moody’s: Kreditni rejting Ukrajine snižen na Caa3 uz negativne izglede

Agencija Moody’s snizila je kreditni rejting Ukrajine s Caa2 na Caa3 uz negativne izglede, navodeći …

Leave a Reply

Your email address will not be published.