Crna Gora među najbrže rastućim turističkim destinacijama na svijetu

Dodajte komentar

Svjetski savet za putovanja i turizam (WTTC) proglasio je našu zemlju jednom od najbrže rastućih turističkih destinacija na svijetu, a svetski mediji pišu da je “ova mala balkanska zemlja idealna destinacija za kupovinu nekretnina”.

Turiste i posjetioce crnogorskog primorja ove godine dočekaće 438 uređenih kupališta koja će biti organizovana na 100 prirodnih peskovitih i šljunkovitih plaža i brojnim izgrađenim kupalištima piše fokus.ba.

Kvalitet morske vode na crnogorskim kupalištima prati se od maja do oktobra u petnaestodnevnim intervalima na 100 lokacija duž obale. Tokom 2018. godine, Crna Gora će prema procjenama imati oko 30 plaža sa međunarodnim priznanjem Plava zastavica.

Ovog ljeta, širom Crne Gore, kako prenosi ovaj medij, održaće se oko 300 manifestacija, od popularnih muzičkih pa sve do kulturnih kao “Grad Teatar” u Budvi, “Purgatorije” u Tivtu, “Barski ljetopis”, “Montenegro film festival” u Herceg Novom i “Kotor Art festival”. Poznati muzički festivali “Sautern sol” u Ulcinju, “Sea Dance” i “Montenegro San Rege” u Budvi, “Sea Rock” u Kotoru, “Lejk Fest” i “Bedem fest” u Nikšiću privući će posjetioce iz svih delova svijeta.

Cijene smeštaja, navodi se u tekstu, u Crnoj Gori pristupačne su i odgovaraju različitim platežnim mogućnostima, a ostale su na prošlogodišnjem nivou. Kreću od šest eura, u hotelima sa dvije i tri zvjezdice od 15 eura, a u hotelima sa četiri zvjezdice od 30 eura na bazi noćenja s doručkom.

Crna Gora ima oko 400 hotela, sa preko 40.000 ležajeva, dok je u 2017. godini otvoreno 32 nova hotela, od čega 75 odsto visoke kategorije, piše dnevnik.rs.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *