Prihodi Microsofta porasli 16 posto

Microsoft je u proteklom tromjesečju ostvario prihode od 26,8 milijardi dolara, 16 posto veće nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dok je dobit tog softverskog diva skočila 35 posto, što se ponajviše zahvaljuje ‘cloud’ poslovanju.

Prema poslovnom izvještaju, objavljenom u četvrtak, čista dobit Microsofta dosegnula je u prvom kvartalu ove godine 7,42 milijarde dolara, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosila 5,49 milijardi.

Snažan rast finansijskih rezultata ponajviše se zahvaljuje nastavku pozitivnih trendova u Microsoftovom ‘cloud’ poslovanju, koje uključuje platformu Azure, jer sve više kompanija odlučuje da smanji svoje troškove za čuvanje podataka, pa prihvaćaju softver temeljen na ‘cloudu’, a svoje aplikacije prebacuju u centre za čuvanje.

Prihodi Microsofta od ‘cloud’ poslovanja porasli su  za 17 posto, na 7,9 milijardi dolara. Pritom su prihodi samo od Azurea skočili za 93 posto, premda u tom području vlada velika konkurencija kompanija, kao što su lider Amazon.com, potom Alphabetov Google, IBM i Oracle.

Check Also

Krije li Lufthansa pare u poreskim rajevima, a Rajaner puni kasu kršeći prava zaposlenih?

Evropska unija tek ulijeće u ogroman spor oko nevjerovatnog iznosa finansijske pomoći, koju se Njemačka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *