Hiljadu plus: Investitori i banke dostavljaju ponude

Dodajte komentar

Ministarstvo održivog razvoja i turizma raspisalo je javne pozive za ponuđače stanova i banke za treću fazu projekta Hiljadu plus kojim građani mogu riješiti stambene potrebe po povoljnim uslovima.

Kako se navodi u dokumentima objavljenim na internet stranicama Ministarstva, javnim pozivom za ponuđače stambenih objekata koji su završeni ili su u izgradnji prvi put se daje mogućnost da, osim građevinara, stanove mogu ponuditi fizička i pravna lica.

Kupoprodajna cijena po kvadratnom metru neto korisne površine stana ne može biti veća od 1.100 eura. Dalje su definisani opšti uslovi za investitore i za druge ponuđače, dokumentacija za objekte koji će biti ponuđeni i posebni uslovi. Ponude se mogu dostavljati od danas do 28. maja u prostorijama Ministarstva.

U javnom pozivu za komercijalne banke, podsjeća se da će ukupan iznos dodijeljenih kredita biti deset miliona eura, dok isto toliko novca država obezbjeđuje kroz zajam Banke za razvoj Savjeta Evrope. U taj iznos ne ulazi učešće koje korisnik kredita eventualno obezbijedi. Odobreni kredit za ovu namjenu otplaćivaće se uz fiksnu godišnju kamatu od 2,99 odsto i do 0,3 odsto kreditnog iznosa za ostale troškove, a na period ne duži od 20 godina.

(DN)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *