Uspješna poslovna 2017. godina za GRAWE osiguranje

Dodajte komentar

GRAWE osiguranje a.d. Podgorica objavilo je rezultate poslovanja za najuspješniju poslovnu godinu tokom trinaest godina poslovanja u Crnoj Gori.

Bruto fakturisana premija za 2017. godinu iznosi 6,05 miliona eura što predstavlja 42,69% učešća Grawe-a na tržištu životnih osiguranja na kraju 2017. godine. Bilansna suma u 2017. godini iznosi preko 51 milion eura i realno je uvećana za 24% u odnosu na 2016. godinu. Pokazatelj stabilnosti i sigurnosti Društva su tehničke rezerve od preko 34 miliona eura i one su uvećane za 30% u odnosu na 2016. godinu. Dobit za 2017. godinu kao pokazatelj kvaliteta poslovanja iznosi preko 2 miliona eura bruto što je veće za 12% u odnosu na 2016 godinu. Broj zaključenih ugovora u 2017. godini je 1.498, čime je osiguravački portfelj Društva dostigao broj od preko 39.000 ugovora osiguranja života.

 „2017.godina je za nas bila godina uspješnog razvoja i ostvarivanja strateških ciljeva. Pokazatelji poslovanja govore da smo radili na efikasnosti, a njihov pozitivan trend svjedoči o snažnom timu koji postavlja i dostiže postavljene ciljeve. Na osnovu bilansne sume i iznosa tehničkih rezervi vidi se stabilnost i sigurnost GRAWE osiguranja, dok cjelokupan rast u brojkama dokazuje poboljšanje kvaliteta usluga i načina rada. Godišnji bilans je najbolji pokazatelj zadovoljstva klijenata proizvodima i uslugama GRAWE osiguranja. Istovremeno, to je i pokazatelj profesionalizma i predusretljivosti našeg tima. Sigurni i stabilni nastavljamo sa strategijom dugoročnog ostajanja na tržištu, širimo ponudu proizvoda i nastavljamo da zapošljavamo nove kadrove svesni odgovornosti koju nosimo za zajednicu i pojedinca.

Prvo smo osiguravajuće Društvo u Crnoj Gori koje je u postupku restrukturiranja pripojilo drugo osiguravajuće društvo odnosno tokom 2017. godine uspješno smo okončali postupak preuzimanja Merkur osiguranja a.d. Podgorica. Početkom ove godine preuzeli smo i portfelj Atlas Life a.d. Podgorica.

Ponosno ističemo zadovoljstvo klijenata kako onih koji su kod Grawe-a osigurani godinama tako i onih iz preuzetog portfelja oba društva. Zahvaljujemo im se na povjerenju i garantujemo njihovu finansijsku stabilnost i sigurnost.

Trinaestu godinu zaredom smo lider na tržištu životnog osiguranja Crne Gore i cilj nam je da zadržimo tu poziciju“, izjavila je Maja Pavličić, izvršni direktor GRAWE osiguranja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *