Prva banka u Njemačkoj koja nudi uslugu trgovanja kriptovalutama

VPE WertpapierhandelsBank AG (VPE) pokrenula je prvu regulisanu uslugu za trgovinu kriptovalutama za institucionalne investitore.

VPE nudi najkvalitetniju tehnologiju i posjeduje licencu njemačkog finansijskog regulatora BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht) kako bi svojim kupcima ponudila sigurne i regulisane usluge trgovanja kriptovalutnim vrednosnim papirima.

“Kripto-valute kao što su Bitcoin, Litecoin, Ethereum i druge postale su obećavajuća klasa imovine posljednjih godina. Do danas, trgovanje digitalnim tokenima ograničeno je na kripto-razmjene i online tržišna mjesta. Zadovoljstvo nam je što smo prva njemačka banka, koja će ponuditi našim klijentima uslugu trgovanja kripto valutama “, izjavila je Katharina Strenski, rukovodilac sektora odnosa s javnošću u VPE-u.

Proizvod koji nudi automatizovanu trgovinu kriptovalutama, razvijen je u partnerstvu sa solarisBank, prvom bankarskom platformom sa punom bankarskom dozvolom, uz podršku vodećih bankarskih i pravnih kripto stručnjaka.

Check Also

Zaposleni Telekoma učestvovali u čišćenju obale Morače

Volonteri Crnogorskog Telekoma učestvovali su danas u akciji čišćenja obale Morače, koju je povodom Međunarodnog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *