Bosanska firma tuži Volkswagen za dvije milijarde eura

Dodajte komentar

Koncern „Prevent“, i njegove firme za proizvodnju automobilskih dijelova, pripremaju tužbu u vrijednosti od dvije milijarde eura protiv „Volkswagena“ zbog jednostranog raskidanja ugovora.

„Tužba će biti dostavljena uskoro“, rekao je za „Sueddeutsche Zeitung“ potparol „Prevent grupe“. On je odbio da kaže o kojem se iznosu radi, ali je dodao kako su u pitanju milijarde.

„Sueddeutsche Zeitnug“ piše, pozivajući se na krugove u automobilskoj industriji, da je u pitanju iznos od dvije milijarde eura. „Prevent“ optužuje „Volkswagen“ za jednostrano raskidanje ugovora i „svjesnu i planiranu prevaru“.

Tokom ljeta 2016. godine firme „ES Guss„ i „Car Trim“, koje proizvode dijelove za menjač i presvlake za automobilska sjedišta, obustavile su isporuku dijelova najvećem njemačkom proizvođaču automobila zbog toga, jer je „Volkswagen“ navodno prekršio prethodni ugovor, prenosi „SEEbiz“.

„Volkswagen“ je posle obustave rada u nekoliko pogona i gubitka od, kako je tada navedeno, nekoliko stotina miliona eura, postigao sporazum sa „Preventom“. Međutim prije mjesec dana poništio ga je upravo automobilski koncern iz Wolfsburga.

Iz „Prevent“-a navode da je „Volkswagen“ još 2016. godine prilikom sklapanja ugovora imao namjeru da isti ugovor raskine ranije. U „Volkswagenu“ se pravdaju da su 2016. godine bili ucjenom prisiljeni na potpisivanje ugovora i da su od samog početka „Preventu“ dali do znanja da ugovor smatraju „neodrživim“.

Posle raskida ugovora „Prevent“ je morao da otpusti radnike iz svojih kompanija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *