Uspješna poslovna 2017. godina za GRAWE osiguranje

GRAWE osiguranje a.d. Podgorica objavilo je rezultate poslovanja za najuspješniju poslovnu godinu tokom trinaest godina poslovanja u Crnoj Gori.

Bruto fakturisana premija za 2017. godinu iznosi 6,05 miliona eura što predstavlja 42,69% učešća Grawe-a na tržištu životnih osiguranja na kraju 2017. godine. Bilansna suma u 2017. godini iznosi preko 51 milion eura i realno je uvećana za 24% u odnosu na 2016. godinu. Pokazatelj stabilnosti i sigurnosti Društva su tehničke rezerve od preko 34 miliona eura i one su uvećane za 30% u odnosu na 2016. godinu. Dobit za 2017. godinu kao pokazatelj kvaliteta poslovanja iznosi preko 2 miliona eura bruto što je veće za 12% u odnosu na 2016 godinu. Broj zaključenih ugovora u 2017. godini je 1.498, čime je osiguravački portfelj Društva dostigao broj od preko 39.000 ugovora osiguranja života.

 „2017.godina je za nas bila godina uspješnog razvoja i ostvarivanja strateških ciljeva. Pokazatelji poslovanja govore da smo radili na efikasnosti, a njihov pozitivan trend svjedoči o snažnom timu koji postavlja i dostiže postavljene ciljeve. Na osnovu bilansne sume i iznosa tehničkih rezervi vidi se stabilnost i sigurnost GRAWE osiguranja, dok cjelokupan rast u brojkama dokazuje poboljšanje kvaliteta usluga i načina rada. Godišnji bilans je najbolji pokazatelj zadovoljstva klijenata proizvodima i uslugama GRAWE osiguranja. Istovremeno, to je i pokazatelj profesionalizma i predusretljivosti našeg tima. Sigurni i stabilni nastavljamo sa strategijom dugoročnog ostajanja na tržištu, širimo ponudu proizvoda i nastavljamo da zapošljavamo nove kadrove svesni odgovornosti koju nosimo za zajednicu i pojedinca.

Prvo smo osiguravajuće Društvo u Crnoj Gori koje je u postupku restrukturiranja pripojilo drugo osiguravajuće društvo odnosno tokom 2017. godine uspješno smo okončali postupak preuzimanja Merkur osiguranja a.d. Podgorica. Početkom ove godine preuzeli smo i portfelj Atlas Life a.d. Podgorica.

Ponosno ističemo zadovoljstvo klijenata kako onih koji su kod Grawe-a osigurani godinama tako i onih iz preuzetog portfelja oba društva. Zahvaljujemo im se na povjerenju i garantujemo njihovu finansijsku stabilnost i sigurnost.

Trinaestu godinu zaredom smo lider na tržištu životnog osiguranja Crne Gore i cilj nam je da zadržimo tu poziciju“, izjavila je Maja Pavličić, izvršni direktor GRAWE osiguranja.

Check Also

Održana konferencija “Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”

Konferencija ,,Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”, bila je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.