Naslovne strane dnevnih novina za 20. april – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Za domaćinstva sa više od četiri člana stanovi i do 99 kvadrata

U trećoj fazi projekta Hiljadu plus, 40 odsto stanova dobiće domaćinstva zaposlenih u javnom sektoru, a po 30 odsto bračni parovi supružnika do 35 godina starosti, i ostali korisnici, navodi se u odluci koju je Vlada usvojila na jučerašnjoj sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik Milutin Simović.

Nemoguće je pouzdano utvrditi kreditno zaduženje

Na osnovu podataka iz registra Uprave za nekretnine, nije moguće na pouzdan način utvrditi da li neko ima kreditno zaduženje, saopšteno je iz Centralne banke (CBCG). Kako objašnjavaju, nije moguće ni utvrditi na koji način je to potencijalno kreditno zaduženje obezbijeđeno, u smislu kolaterala.

Zatraženo konsultativno saslušanje zbog koncesija

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet predložio je konsultativno saslušanje predstavnika resornih ministarstava povodom Zakona o koncesijama, odlučeno je na juče održanoj sjednici tog tijela Skupštine Crne Gore, kojim je predsjedavao Predrag Sekulić.

Dan

Zadužuju se još šest miliona

Vlada planira da do kraja aprila dogovori uslove novog kreditnog aranžmana sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj (IBRD) u iznosu od šest miliona eura za projekat energetske efikasnosti u Crnoj Gori. Na jučerašnjoj sjednici Vlade usvojena je informacija o polaznim osnovama za pregovore sa IBRD-om i formiran je šestočlani pregovarački tim koji treba da ugovori uslove pozajmice.

Zabraniti rad Monstata

U Crnoj Gori imamo bijedan životni standard, a u poređenju sa standardom od prije deceniju i više, može se reći da je režim izvršio ekonomski genocid nad građanima, kazao je predsjednik podgoričkog odbora Radničke partije Radovan Tošković. On je ukazao da Monstat obmanjuje radnike i građane podacima o inflaciji.

Za RTCG 40 miliona

Vlada će za finansiranje Radio-televizije Crne Gore (RTCG) u naredne tri godine izdvojiti oko 40 miliona eura, saopšteno je iz Ministarstva kulture, nakon što je Vlada na jučerašnjoj sjednici prihvatila Ugovor o pružanju javnih usluta između izvršne vlasti i Javnog servisa za period od 2018. do 2020. godine.

Pobjeda

Odlučuju o dokapitalizaciji 25. aprila

Vanredna skupština akcionara Atlas banke biće održana 25. aprila. U pozivu za skupštinu, koji je potpisao predsjednik odbora direktora banke dr Zoran Grubišić, navodi se da će odlučivati o dokapitalizaciji banke i donošenju odluke o usaglašavanju sa odlukom odbora direktora o djelimičnom prenosu posebnih rezervi na račun neraspoređene dobiti.

Luka Bar u plusu 942.000 eura

Luka Bar je prošlu godinu završila u plusu 942.000 eura, što je oko 90.000 eura lošije nego godinu ranije. Prihod je bio 10,25 miliona, oko 700.000 eura manje nego 2016. a rashod 9,16 miliona ili milion više nego godinu ranije.

Aukcija akcija Atlas hotel grupe

Aukcija prodaja 10.860 akcija Atlas hotels group Bar po početnoj prodajnoj cijeni od 0.4510 po akciji biće održana 27. aprila. Tu odluku je dinio odbor direktora Montenegroberze po zahtjevu CG Broker-diler Podgorica.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *