Vrijednost kriptovaluta za 19. april: Bitcoin i Ethereum u zelenom

Dodajte komentar

Jedna stvar koju praktično svi znaju o bitcoin-u, bez obzira da li trguju ili ne, jeste da je njegova cijena izuzetno nestabilna. Pošto je porastao sa 950 dolara na 19.500 dolara u jednoj godini – a zatim se vratio na 6.500 dolara u naredna tri mjeseca, nestabilnost cijene bitcoin-a nije iznenađenje.

Bitcoin je počeo sedmicu po cijeni od 6.845 dolara, pa čak je i prešao 8.300 dolara u kratkom vremenskom periodu. Izgledalo je da je valuta stabilna iznad 8.000 dolara, jer je boravila veći dio sedmice iznad tog nivoa – međutim, saopštenje kancelarije državnog tužilaštva u Njujorku dovelo je do pada cijena ispod 8.000 dolara. Ovaj pad cijena će pružiti priliku da se pronađe veći broj kupaca, a zatim se ubrzo očekuje i drugi talas rasta cijena da ga prati, piše Cryptocrimson.

Danas se vrijednost bitcoina na platformi Coindeksa kretala oko 8.300 dolara.

Ethereum je prošle godine porastao za 9000%, a investitori očekuju da će do kraja 2018. godine doći do novog maksimuma, piše Cryptocrimson. Prekjuče je ethereum otvorio vrijednošću od 510,12 dolara, dok je juče otvorio vrijednošću 511 dolara. Danaas se kretao oko 530 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *