Promjene na čelu kompanije Filip Moris za Jugoistočnu Evropu

Dodajte komentar

Novi generalni direktor kompanije Filip Moris za Jugoistočnu Evropu od ovog meseca je Aleksandar Jakovljević, koji je na toj poziciji zamenio Jelenu Pavlović.

Jakovljević se pridružio kompaniji Filip Moris 2015. godine gdje je do sada obavljao funkcije finansijskog direktora za tržište Jugoistočne Evrope, kao i finansijskog direktora za tržišta Ukrajine, Kavkaza i Moldavije. Prije toga bio je na funkcijama finansijskog i generalnog direktora u internacionalnim kompanijama.

Dosadašnja generalna direktorka kompanije Filip Moris za Jugoistočnu Evropu i aktuelna predsjednica Američke privredne komore Jelena Pavlović, izabrana je za predsjednicu Borda direktora. Iza sebe ima  petnaestogodišnje iskustvo na različitim pozicijama u kompaniji, uključujući i uspješan petogodišnji mandat generalnog direktora. U toku njenog mandata niška fabrika konstantno je obarala rekorde u proizvodnji i izvozu, a Srbija postala centrala PMI za šest tržišta regiona i jedno od prvih tržišta na kom je lansiran IQOS – novi, revolucionarni proizvod ove kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *