“Coinbase” kupuje Earn.com za 100 miliona dolara

Dodajte komentar

“Coinbase” će kupiti Earn.com, koji omogućava korisnicima slanje i primanje digitalne valute odgovaranjem na e-mailove i obavljajući razne zadatke.

Kao dio dogovora od 100 miliona dolara, suosnivač Earn.com-a i njegov CEO Balaji Srinivasan, postaće prvi šef tehnologije u “Coinbase”-u. Prije pokretanja Earn-a, Srinivasan je bio generalni partner kompanije “Andreessen Horowitz”.

“Balaji je postao jedan od najcijenjenijih tehnologa u kripto-području i smatra se jednim od nekolicine pionira”, izjavio je Brian Armstrong, CEO “Coinbase”-a, u objavi na blogu.

“Coinbase” nije otkrio uslove dogovora, ali Recode smatra da je ponuda bila više od 100 miliona dolara. Srinivasan ima diplome iz elektrotehnike i hemijskog inženjerstva sa Stanforda i držao je kurseve o rudarenju podataka, statistici i blockchainu, prenosi “Poslovni Puls”.

Inače, “Coinbase” je u posljednje vrijeme u fazi širenja. Najavljena je i kupovina preglednika mobilnih aplikacija i novčanik za Ethereum blockchain zvan Chipper Browser.

Ranije u aprilu, “Coinbase” je najavio novi fond za rizični kapital ili inkubator, Coinbase Ventures. Radi se o fondu iz kojeg bi se finansirale različite startup kompanije vezane za tehnologiju kriptovaluta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *