“Chick-fil-A” je novi kralj fast-food restorana u SAD

Lanac je pobijedio poznate brandove kao što su “Starbucks”, “Chipotle” i “McDonald’s”. Prodaja “Chick-fil-A”-a je dramatično porasla u poslednim godinama, sa pribiližno 8 milijardi dolara u 2016. godini na više od 9 milijardi dolara u 2017. godini.

“Chick-fil-A” je dugo na vrhu ljestvice po kvalitetu hrane i uslužnosti. Radi se o jednom od najprofitabilnijih lanaca restorana u Americi. Prema izvještaju QSR časopisa, prosječna prodaja po restoranu iznosila je oko 4,4 miliona dolara u 2016. godini. Poređenja radi, KFC je u istom periodu imao prosječnu prodaju po restoranu u iznosu od 1,1 milion dolara.

Smatra se da je popularnost ovog brenda među tinejdžerima vjerovatno povezana s uznapredovalim rastom ovog lanca u posljednjih nekoliko godina. Dok “Chick-fill-A” već ima fanove na jugu zemlje, u Njujorku je tek u fazi njihovog sticanja.

Prema procjenama istraživanja Technomic-a, kompanije za istraživanje prehrambene industrije, “Chich-fil-A” će biti treći najveći lanac do 2020. godine, odmah iza “McDonald’s”-a i “Starbucks”-a, izvještava BuzzFeed.

Check Also

Početak sezone smanjio broj nezaposlenih za tri odsto

U Crnoj Gori je na kraju juna bilo 46.160 nezaposlenih, tri odsto manje nego u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.