U avionima “Airbusa” ubuduće udobnije putovanje – spavanje u kabinama

Dodajte komentar

Evropski proizvođač aviona “Airbus”, u saradnji sa francuskom kompanijom “Zodiac Aerospace”, planira da putnicima obezbijedi što udobnije putovanje. Oni su kreirali ”putničke module” koji bi, kako sada stvari stoje, avioprevoznicima mogli biti dostupni 2020. godine.

Kako je saopšteno iz tih kompanija, pomenute module aviokompanije će moći da iznose i unose u avion zavisno od potreba, a kabine, koje će biti smještene direktno na teretnom prostoru, neće ometati ukrcavanje i prevoz prtljaga i ostalog tereta. Osim kabina za spavanje s krevetima na sprat, skice “Airbusa” i “Zodiac Aerospace”-a predviđaju i prostor za porodicu, poslovne sastanke i medicinsku pomoć, prenosi CNN.

“Ovakav pristup komercijalnim avionskim letovima korak je naprijed u putničkom komforu. Već smo dobili jako pozitivne komentare nekoliko aviokompanija”, poručio je u saopštenju Geoff Pinner, direktor “Airbus”-ovog kabinskog i teretnog programa.

Cijene novih modula za aviokompanije i kasnije za putnike još nisu poznate, ali predviđeno je da će putnici kupovati redovnu kartu za svoje sjedište, a zatim će moći dodatno doplatiti za ležaj, po cijenama koje će određivati aviokompanija s kojom lete. Pretpostavlja se da je takav komfor namijenjen, prije svega, punticima sa dubljim džepom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *