“PREDSTAVA HAMLETA U SELU MRDUŠA DONJA” NA VELIKOJ SCENI

Dodajte komentar

U četvrtak 12. aprila na Velikoj sceni u 20 sati biće izvedena“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, Iva Brešana, u režiji Luke Kortine. Predstava je nastala u koprodukciji Međunarodnog festivala Kotor art i Crnogorskog narodnog pozorišta.

Dramaturškinja predstave je Željka Udovičić Pleština, scenografkinja Ivanka Vana Prelević, kostimografkinje Lina Leković i Ivana Murišić, kompozitor Ljupče Konstantinov, koreografkinja  Tamara Vujošević Mandić, lektor Ana Maras Harmander.

U predstavi igraju: Simo Trebješanin, Danilo Čelebić, Julija Milačić, Ana Vujošević, Stevan Radusinović, Dušan Kovačević, Dejan Ivanić, Gorana Marković, Ana Vučković, Momo Pićurić, Dragan Račić i Jelena Minić.

 

“Ova groteskna tragedija je priča o oportunistima, lopovima, licemjerima skrivenima iza političke frazeologije trenutka razotkriva glupost totalitarističkog režima, ali jednako tako otvara prostor analogiji s našim vremenom demokratije. I pokazuje da promjena sistema ne garantuje i promjenu mentaliteta. On je ostao isti. Stoga je ova predstava o nama, ona nam pokazuje da su Bukare i danas jednako tako na vlasti, da je sve prepuno poltrona Mačaka, kukavica Pulje, a da je pobuna pojedinca idealistički čin osuđen i od ovog društva na propast.”

Željka Udovičić Pleština

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *