Počeli Dani komunikacija: 16 vodećih svjetskih stručnjaka u Rovinju

Dodajte komentar

Danas (12. april) je u Rovinju počeo iščekivani i već mjesecima najavljivani festival Dani komunikacija, centralno događanje industrije tržišnog komuniciranja. Ovih dana u Rovinju će boraviti i govoriti vodeći svjetski stručnjaci industrije, predavači čije funkcije govore dovoljno o kvalitetu sadržaja i snazi festivala, a posebno su se istaknuli glavni kreativni direktor Twittera, rukovodilac kampanje američkog predsjednika Donalda J. Trumpa i glas iPhonove aplikacije koja funkcioniše na principu vještačke inteligencije – Siri.

„Ove godine na Dane komunikacija dolazi nam rekordnih 3 000 učesnika, gotovo 600 više nego prošle godine. Podigli smo standarde, a sada moramo preći očekivanja učesnika. Želimo da ponudimo  jedinstveni sadržaj i na hrvatskom tržištu kolegama omogućimo ne samo da slušaju nego i diskutuju s globalnim liderima u industriji.“, istakla je direktorica Dana komunikacija i direktorica programa festivala, Dunja Ivana Ballon, te dodala: „Želimo da propitujemo globalne prakse koje utiču na smjer razvoja industrije. Učesnicima festivala nismo olakšali; tjeramo ih da kritički promišljaju i sami donesu odluku jesu li određene prakse ispravne ili nisu. Za razvoj kvalitetnih stručnjaka važno je čuti različita mišljenja, a potom otvoreno diskutirati o njima.”

Festival će trajati tri dana, a paralelno će se održavati u tri dvorane. Dok će u glavnoj dvorani govoriti 16 globalno poznatih imena, u druge dvije dvorane organizatori su ponudili bogat sadržaj, od radionica namijenjenih studentima kojima HURA omogućuje besplatne kotizacije, do foruma za razmjenu mišljenja – debata i PPP-a (Piva poslije programa) na kojima će govoriti vodeći domaći stručnjaci industrije.

„Uz vrhunska predavanja, festival je poznat i po uvaženim strukovnim nagradama koje agencije i oglašivači cijelu godinu čekaju i priželjkuju.“, naglasio je Damir Ciglar, član organizacijskog odbora festivala. „Sve četiri nagrade, Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, bilježe porast,  bilo da je riječ o broju projekata ili prijavljenih. Sveukupno je pristiglo 215 prijava na Effie, IdejuX i MIXX uz 30 prijavljenih timova na Young Lions takmičenje, a najistaknutijim biće dodijeljena priznanja.“, Istaknuo je Ciglar.

Ovih dana u Rovinju će biti objavljena imena najuspješniji oglašivača i agencija u protekloj godini u sklopu nacionalnih strukovnih takmičenja – Effie za učinkovitost, IdejaX za kreativnost, Mixx za digital i Young Lions Croatia za mlade talente u industriji.

Za više informacija o Danima komunikacija posjetite zvanične stranice festivala www.danikomunikacija.com.

Kako je bilo na otvaranju možete pogledati u galeriji:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *