Vrijednost kriptovaluta za 11. april 2018.

Dodajte komentar

U ponedjeljak, 9. aprila, vrijednost bitcoin-a zabilježila je manji pad sa 7.100 dolara na 6.700 dolara, za oko četiri odsto.

Investitori nisu očekivali pad u vrijednosti od 400 dolara bitcoin-a. Juče su različiti tehnički indikatori i oscilatorne tačke ukazale na kratkoročnu stabilnost bitcoin-a. Indeks relativne jačine (RSI) i Williams Percent Range (WPR) pokazali su da je vrijednost pala značajno ispod njene prave vrijednosti, pošto je RSI približio 30, a WPR je ostao relativno visok na 75 procenata. Uprkos takvom stanju na tržištu bitcoin-a, padovi su nastavili da povećavaju prodajni volumen u velikim razmjenama kriptovaluta, što je dovelo do toga da bitcoin zabilježi blagi pad vrijednosti.

Danas se bitcoin kreće oko 6.850 dolara.

Ether drži važnu podršku prema američkom dolaru i bitcoinu. ETH bi mogao da se učvrsti u kratkom roku prije sljedećeg poteza prema 420,00 dolara. Juče smo vidjeli kako je ETH odbacio gotovo sve dobitke i trgovao ispod 405 dolara. Dodatno je opao, ali oblast od 390 dolara je djelovala kao snažna podrška. Ako bi kupci ETH-a uspjeli da dovedu vrijednost do 420 dolara onda bi njegov sljedeći nivo bio 450 dolara prije nego što dobije mogućnost da ide do 500 dolara, piše Ethnews.Danas se ethereum kretao oko 413 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *