U Budvi otvoreni 42. Sajam namještaja i 12. Sajam umjetnina ART-EXPO

U okviru jubilarne, pedesete godine značajnog angažmana Jadranskog  sajma u u veoma raznovrsnim privrednim i komercijalnim poduhvatima, danas su otvorene dvije međunarodne sajamske manifestacije: 42. Sajam namještaja, opreme za dobaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju i 12 sajam namještaja „Art Expo“.

Direktor Jadranskog sajama doc.dr Rajko Bujković, pozdravljajući prisutne, istakao je da je posebno važno što je sjamska platforma međunarodnog karaktera:

„To je značajna mogućnost za našu provredu da dodatno internacionalizuje poslovanje kada je u pitanju  drvna industrija. Isto tako posebno želim istaći činjenicu da 36% izlagača na Jadranskom sajmu prvi put komunicira sa tržištem Crne Gore.To je značajna prilika da naše tržište konzumira nove proizvode i primijeni  nove tehnologije koje se nude u proizvodnji namještaja. Prisustvom 84 direktnih i indirektnih izlagača iz 14 zemalja i popunjavanjem kompletnog kapaciteta Sajma, ova međunarodna manifestacija je u potpunosti ispunila naša očekivanja, a ne sumnjamo da će biti ispunjena i očekivanja naših izlagača i posjetilaca“ , kazao je Bujković.

Svečano otvarajući 42 sajam namještaja i 12. Sajam umjetnina ispred Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja,  generalni  direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Adem Fetić naglasio  je  značaj ovemaniifestacije na putu daljeg razvoja drvne industrije u Crnoj Gori.

„Kako je ključni ciij razvoja svake industrije odnosno svakog proizvođča postizanje konkurentnosti i prepoznavanje na jedinstvenom evropskom tržištu, to je u tom procesu nezamjenjiva i vrlo važna uloga sajamkih manifestacija i Jadranskog sajma kao organizatora”.

Fetić je konstatovao  ovakvi susreti sa sobom nose razmjenu inovacija, iskustava, novih tehnološkihrješenja i dizajna, te tržišnih trendova, što је za svakog sudionika novi izazov, a o ulozi Jadranskog sajma u svemu tome, rekao je:

„Ovaj Sajam je prepoznat kao mjesto tradicionalnih susreta proizvodača ipredstavnika potrošča, trgovaca i svih drugih poslenika vezanih za ovu branšu.Oni su na zajedničkom zadatku kako da poruke potražnje sa tržišta namještaja ienterijera i umjetnina stignu do proizvodača, kao i da ponude novog dizajna i kvaliteta proizvoda nađu mjesto na sve zahtevnijem tržištu”, kazao je Fatić.

Check Also

Top 10 najvećih kompanija u Indiji

Kada je Indija bila domaćin 13. samita BRICS-a u septembru 2021., bila je šesta po …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *