SoGe ne želi da komentariše vijest o prodaji poslovanja u zemljama centralne i istočne Evrope

Dodajte komentar

U Sosijete Ženeral banci u Beogradu nisu željeli da komentarišu vijest da ta francuska bankarska grupacija prodaje poslovanje u zemljama centralne i istočne Evrope.

“U skladu sa poslovnom politikom Sosijete Ženeral Grupe, Sosijete Ženeral Srbija ne komentariše glasine na tržištu”, rekli su iz te banke za Tanjug povodom informacije potekle iz bugarskih medija da će se ta bankarska grupa povući iz šest zemalja regiona, među kojima i Srbije.

Kako su dodali, i ranije su se u javnosti pojavljivale različite glasine vezano za strateške odluke Sosijete grupe “koje su se na kraju ispostavile kao netačne”.

Kako je naš portal ranije prenio, bugarski mediji su pisali o povlačenju, navodeći da SoGe nije zadovoljan svojim položajem na ovim tržištima, jer banka nije zauzela lidersko mjesto u regionu.

Navodni kupac SoGe banke je, kao što se i nedavno špekulisalo mađarska OTP grupa,koja je odbila da komentariše taj dogovor, navodi Capital.bg.

Ova priča je takođe bila vrlo aktuelna tačno prije godinu dana, ali je tada zvanično saopšteno da od prodaje SoGe-a u Crnoj Gori nema ništa. Iz Centralne banke su tada zvanično saopštili da ovaj regulator od Societe banke nije dobio nikakav formalan zahtjev o povlačenju sa crnogorskog tržišta.

Kako su bugarski mediji prošle nedjelje prenijeli, pored OTP grupe, drugi potencijalni kupac je američki fond Apollo Global Management, koji je takođe odbio da potvrdi ili negira glasine o interesovanju.

Pored bugarskog ogranka SoGe banke predmet prodaje su podružnice i u ostalih 5 zemalja regiona – Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji, Srbiji i Moldaviji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *