Vrijednost kriptovaluta za 5. april: Bitcoin se vrti oko 6.800 dolara

1 komentar

Oporavak u svijetu kriptovaluta može desiti, ali sudeći po jučerašnjem masovnom padu vrijednosti, čini se da to nije slučaj. Bitcoin je pao za oko 600 dolara od jučerašnjeg najvišeg nivoa od skoro 7.500 dolara. Valuta je u ozbiljnom padu u posljednje dvije nedjelje, i čini se da će trend opadanja ostati duže tu. Analitičari raspravljaju o tome šta bi potencijalno mogao biti glavni uzrok pada, te neki kažu regulacija. Drugi diskutuju o ideji da su bitcoin i kriptovalute još uvjek tehnologije u povoju, a još nisu razrađene sve njihove začkoljice. Neki kažu da je bitcoin još uvjek toliko nov, da je ugrožen konstantnim objavama u medijima, pa čak i negativnim komentarima. To su stvari koje smo svi ranije čuli i nesumnjivo ćemo čuti ponovo u narednim mjesecima.

Međutim, većina analitičara ima zajedničko mišljenje, da je oporavak bitcoin-a bliži nego što mislimo. Uprkos velikoj volatilnosti koju smo vidjeli tokom proteklih nekoliko nedjelja i dosljednih fluktuacija cijena, što nedvosmisleno iritira entuzijaste, a oni koji u velikoj mjeri prate bitcoin još uvjek kažu da je digitalna valuta sve za šta se izdaje i smataju da ima pozitivnu budućnost, piše Merkle.

Bitcoin je u srijedu pao ispod 7.000 dolara što je pratilo i nekoliko glavnih digitalnih valuta. Najveća svjetska kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti pala je za osam posto na čak 6,782.64 dolara, prema podacima CoinDesk-a, piše CNBC.

U tzrenutku pisanja članka vrijednost bitcoina bila je oko 6.867 dolara.

Ethereum i ripple, druga i treća najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, imale su u srijedu oštre padove. Ethereum je pao za više od devet odsto na 375,31 dolara, dok je ripple padao za više od deset odsto na 50 centi, piše CNBC. Ethereum se danas kretao oko 380 dolara.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Ja cu ti reci sto je razlog padu kriptovaluta – trziste. Kriptovalute se ne koriste i ne mogu se koristiti kao kriptovalute. Samim tim imaju funkciju zlata – da cuvaju vrijednost. Ali ne 20.000 po “novcicu” no puno, puno manje. Vidjecemo koliko nisko ce to biti, ali i ovih 6.500 je pre, previsoko.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *