U Institut Igalo stižu prvi stranci

Dodajte komentar

U Institutu Dr Simo Milošević u Igalu, u utorak, 10 aprila, stiže prva grupa od 50 holandskih gostiju najavljujući početak sezone za inostrane goste.

Redovni dolasci proljećnih grupa s holandskog tržišta planirani su svakog utorka do sredine maja kada se očekuje i maksimalna popunjenost naših kapaciteta. Prva grupa od 140 norveških reumatičara stiže 17 maja” saopštio je direktor marketinga i prodaje Nikola Mračević.

On objašnjava da počinje 42. godina uspješne saradnje s norveškim državnim osiguranjem, tj. Univerzitetskom bolnicom iz Osla.

“Ove godine se očekuje dolazak 980 pacijenata, 7 grupa po 140 pacijenata, koji će na 28 mo denvnom programu rehabilitacije boraviti u periodu od 17. aprila do 30. oktobra. U Institutu će se liječiti i pacijenti iz Švedske, Njemačke, Rusije i ostalih inostranih tržišta, kao i veliki broj gostiju, velikim dijelom povratnika, sa ex-yu prostora, Važno je naglasiti da dugogodišnji strateški partneri kroz povećanje broja gostiju iz godine u godinu Institutu Igalo daju potvrdu kvaliteta medicinskih usluga, koja nas diferencira na tržištu zdravstvenog turizma od brojne konkurencije”, naveo je Mračević.

Objekat Prve faze Instituta počinje sa radom 10. aprila. Kao i prethodnih godina u ovom objektu pretežno će boraviti pacijenti iz Crne Gore (Fond zdravstva, Fond PIO, REKRA, Sindiklalne organizacije) i regiona, kao i veliki broj individualnih gostiju, pretežno višegodišnji povratnici, sa pomenutog prostora.

U objektu Prve faze u toku je uređenje enterijera u dijelu smještajnog i socijalnog prostora što uključuje zamjenu podnih obloga, molersko-farbarske, stolarske i tapetarske radove.

U objektu Druge faze, nakon više od tri decenije obnovljena je medicinska oprema tako da Institut trenutno posjeduje najsavremenije uređaje za dijagnostiku i rehabilitaciju kardioloških pacijenata: ultrazvučni aparat najnovije generacije, EKG aparat, holter EKG, holter TA, ergobicikla TREADMIL, trenažne trake i dr. U upotrebi je i savremeni aparat za elektromiografiju (EMNG), kao i novi aparat za biohemijske analize krvi u laboratoriji.

“Interesovanje za uslugama Instituta je veliko, što uz cijene koje su uz blago povećanje ostale i dalje pristupačne, daje nadu da realizujemo još jednu uspješnu poslovnu godinu u dugoj istoriji naše renomirane ustanove koja će sledeće godine bilježiti značajan jubilej, 70 godina postojanja i uspješnog rada”, utvrdio je Mračević.

Vila Galeb otvorena za posjetioce

Titova vila ”Galeb” koja je sastavni dio Instituta otvorena je za posjetioce i za sada su organizovani obilasci svakog petka u 13:00 uz pratnju vodiča i uključenu konzumaciju pića, po cijeni od TRI eura. Po potrebi, na zahtjev većih grupa obilasci se mogu organzovati i pored predviđenog termina.

(Vijesti online)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *