Societe Generale: Namjenski krediti za legalizaciju objekata

Dodajte komentar

Societe Generale banka Montenegro ponudila je građanima pod povoljnim uslovima, bez hipoteke za iznose do 15 hiljada EUR, namjenski kredit za legalizaciju bespravno podignutih objekata.

Zamjenik glavnog izvršnog direktora Radule Raonić, kazao je da je Societe Generale banka, prateći Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata i prepoznavši potrebe jednog dijela građana, odlučila da im ponudi izuzetno prihvatljive uslove za finansiranje legalizacije bespravno izgrađenih objekata.

“Svi naši postojeći, kao i novi, kreditno sposobni klijenti, već od danas mogu podići namjenski kredit za legalizaciju objekata, bez hipoteke za iznose do 15 hiljada EUR, bez troškova odobrenja kredita, uz rok otplate do osam godina i fiksnu nominalnu kamatnu stopu od 6,49 odsto, odnosno efektivnu od 6,52 odsto”, rekao je Raonić.

On je objasnio da ukoliko se kredit obezbjeđuje hipotekom na nekretninu koja će se legalizovati, on se može podići uz duži rok otplate, do 15 god, uz još nižu fiksnu nominalnu kamatnu stopu od 4,99 odsto, takođe bez naknade za odobrenje kredita.

Raonić je rekao da bi pri tome kod kredita od deset hiljada EUR rok otplate od 15 godina, mjesečni anuitet bio 78,46 EUR, a odgovarajuća efektivna kamatna stopa od pet odsto.

On smatra da je ponuda Societe Generale banke atraktivna, posebno što su lokalne uprave donijele odluku, ili su u procesu donošenja, o primjeni značajnih popusta ukoliko se naknada za komunalno opremanje bespravnih objekata izmiri u cjelosti.

Smatramo da je ovaj proces izuzetno važan za određeni broj naših građana pa želimo da ih informišemo da ovaj namjenski kredit mogu podići u svih sedam ekspozitura banke u Podgorici, odnosno u svakoj od dvadeset ekspozitura Societe Generale banke Montenegro u Crnoj Gori“, rekao je Raonić.

AntenaM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *