BMW M8 Gran Coupe Concept – budućnost na četiri točka (video)

Dodajte komentar

Jedna od neočekivanih pojava na Internacionalnom sajmu automobila u Ženevi, koji je održan početkom marta, jeste i BMW M8 Gran Coupe Concept, koji predstavlja suštinu M8 koncepta, te ukazuje na to šta bi u budućnosti moglo da se očekuje od BMW serije osam.

Novi model donekle podsjeća na M6 Gran Coupe, iako proširuje Coupe dizajn, te ga pretvara u nešto što je više praktično, ali ne zaostaje po pitanju performansi. Prednji dio je ravan i širok, te točkovi stvaraju utisak dodatne širine, a na prednjem dijelu dominira prepoznatljiva „bubrežasta“ rešetka zlatne boje, koja čini cjelinu sa prednjom svjetlosnom grupom. Prednja svijetla šalju žute LED snopove, što je dio trenda, budući da su žuti farovi sve češća pojava.

https://www.youtube.com/watch?v=nA85F0RjTLM

Kada je motor u pitanju, ovaj model ima 4,4-litarski twin turbo V8, a, kako je najavljeno, očekuje se da agregat razvija više od 660 konjskih snaga, što će bitno uticati na performanse vozila. Iz kompanije su najavili da će se M8 i u budućnosti razvijati paralelno sa serijom 8, što će dovesti do velikih promjena u svijetu automobilizma. Očekuje se da automobili iz serije osam, a zajedno sa M8, do korisnika stignu već naredne 2019. godine.

Ekonomski.net

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *