Nikad gora situacija za Kompaniju Tesla motors

Dodajte komentar

Kompanija Tesla objavila je da ni ovog puta neće ispuniti proizvodne ciljeve u prvom kvartalu i da će izvršni direktor Elon Mask preuzeti proizvodnju modela 3.

Ta informacija je usledila nakon čitave nedjelje loših vijesti za kompaniju, uključujući veliki opoziv automobila modela S i istragu smrtonosne nesreće autopilot modela SUV modela S.

Akcije Tesle pale su tokom trgovanja za više od 7 odsto prije nego što su se oporavile i do zatvaranja zaključile trgovinu sa minusom od pet odsto i padom na 252,48 dolara.

Akcije kompanije su od početka godine izguible skoro petinu svoje vrijednosti (19 odsto).

Mediji prenpose nepotvrđene i interne informacije da je Mask preuzeo proizvodnju modela 3, udaljivši tako glavnog inženjera Daga Fielda. Iz Tesle su tim povodom naveli da je proizvodnja modela 3 najveći prioritet kompanije, tako da Elon svoj fokus stavlja na to, dok se Dag fokusira na inženjering vozila.

Cilj Tesle je bio da sastavi 2.500 vozila modela 3s nedjeljno do kraja marta. Međutim, proizvođač automobila u više navrata nije ispunio proizvodne ciljeve. Nagađa se da ih je napravljeno 2.000.

Mask je prije dva dana pokušao da probleme u kompaniji okrene na šalu, pa je na Tviteru napravio prvoaprilsku šalu o tome kako je Tesla bankrotirala.

U prepisci na Tviteru Mask je kazao da se vraća da spava u fabriku kako bi ubrzao proizvodnju modela 3 i brže rješavao probleme.

Šala očigledno nije naišla na odobravanje akcionara, pogotovo posle novog gubitka od čak pet odsto u jednom danu i svih problema koji prate kompaniju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *