Marković: Porto Montenegro projekat koji mijenja Crnu Goru

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade Duško Marković razgovarao je sa izvršnim direktorom Porto Montenegra Dejvidom Margasonon (David) i u potpunosti podržao razvojne planove i projekte ovog našeg najprestižnijeg turističkog brenda.

Premijer je pozdravio ambiciozne razvojne planove Porto Montenegra istakavši da dalje unapređenje ovog rizorta smatra jednim od najznačajnijih projekata za razvoj Crne Gore u cjelini.

“Ovo je projekat koji je mijenjao i dalje mijenja Crnu Goru i pomaže izlazak iz palanačke folozofije i bolje razmijevanje toga šta sve u našoj zemlji može da se pretvori u novu vrijednost na dobrobit građana“, rekao je predsjednik Vlade.

Na sastanku su premijeru prezentirani razvojni planovi i projekti Porto Montenegra za ovu godinu i naredne godine koji uključuju gradnju površina za sportove, supermarketa, prostora za organizovanje velikih sportskih i muzičkih manifestacija, produžavanje glavne promenade, gradnju više smještajnih i ugostiteljskih objekata i drugo što će sve doprinijeti daljem unapređenju ponude Porto Montenegra i otvaranju novih radnih mjesta.

Generalni direktor Porto Montenegra je informisao predsjednika Vlade o odličnoj prodaji turističkih kapaciteta ovog rizorta kao i o spremnosti na investicije koje podrazumijevaju i korišćenje zaleđa Porto Montenegra.

Premijer Marković i direktor Margason su se saglasili da je što hitnija valorizacija brodogradilišta u Bijeloj presudna za kompletiranje ponude Porto Montenegra tim prije što već postoji interesovanje za remont 50-60 megajahti godišnje. Direktor Porto Montenegra je tom prilikom rekao da je cilj zapošljavanje nekadašnjih iskusnih stručnjaka Brodogradilišta.

Sastanku je prisustvovao i Predrag Leković, direktor u Porto Montenegru zadužen za odnose sa Vladom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *