Dodatno pojačanje bogatom programu Dana komunikacija – u Rovinju jedna od deset najuticajnijih dizajnerki u posljednjih 100 godina

Dodajte komentar

Iako je već predstavljen program festivala Dani komunikacija, organizatori su objavili dolazak još jedne zvijezde u industriji – Morag Crichton Myerscough koja je proglašena jednom od deset najuticajnijih dizajnerki u posljednjih 100 godina. Morag dolazi na Dane komunikacija uz podršku Addiko Bank, a prestižnu titulu njoj, Pauli Scheru iz Pentagrama i još šačici živućih dizajnerki dodijelio je Design Week.

Riječ je o višestruko nagrađivanoj dizajnerki, zaljubljenici u neformalan, eklektični dizajnerski stil. U svojim projektima, Morag često koristi šarene neonske boje koje spaja s geometrijskim uzorcima i oblicima. Poznata je i po pozitivnim porukama kojima oplemenjuje svoja dizajnerska rješenja. U kreiranju rješenja uključuje lokalni identitet, istoriju, kulturno nasljeđe te usko sarađuje s lokalnom zajednicom.

Morag je osnivačica, direktorica te vodeća dizajnerka kompanije Studio Myerscough, a zajedno s Lukeom Morganom osnovala je londonski dizajnerski kolektiv Supergroup. Morag Crichton Myerscough ujedno je prozvana i jednim od najznačajnijih dizajnera 2017. godine.

„Pitanja kojima se Morag bavi, vjerujem, u glavama su mnogih kreativaca, neizbježno je razmišljati kako naša djela utiču na ljude i imaju li zaista stvarni uticaj na svijet. Posjetioci festivala čuće razmišljanja jedne od najznačajnijih dizajnerki današnjice, Morag će iz nesvakidašnjeg ugla promišljanja govoriti o dizajnu i kreativnom radu.“, kazao je predsjednik uprave HURA-e Davor Bruketa.

Na predavanju u Rovinju pod nazivom “Forever Finding” Morag će otkrit zašto uvijek iznova propituje i analizira motive za kreaciju te na koji način njena djela utiču na ljude.  U svojim životnim traganjima uvijek je u potrazi za odgovorima – možemo li napraviti mjesta za neočekivano te vjerovati svojim instinktima? Morag želi da pronađe vrijeme za promišljanje o tome što i zašto stvara osjećaj magije te saznati imaju li projekti stvaran uticaj na svijet. Učesnicima će govoriti na koji način radi s bojom, uzorcima i riječima te je li njima moguće izazvati radost i igru, potragu i pronalazak te život i smrt.

 

Za više informacija o Danima komunikacija posjetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *