Ništa od kupovine feribota: Linija Bar – Bari Hrvatima

Rukovodstvo Barske plovidbe nije uspjelo da kupi polovni feribot, pa će i ove godine putnike od Bara do Barija prevoziti hrvatski putnički brod, “Dubrovnik“, vlasništvo Jadrolinije.

Predsjednik Odbora direktora Barske plovidbe kapetan Ljubo Kočović kazao je da predstavnici te kompanije ovih dana pregovaraju sa čelnicima Jadrolinije, te da bi ugovor o poslovnoj saradnji trebalo da bude uskoro potpisan.

“Usaglašavamo uslove poslovanja i red plovidbe između crnogorske i italijanske obale”, kazao je Kočović, dodajući da Barska plovidba ne odustaje od kupovine feribota.

“Nastavljamo da pratimo tržište. Takođe, radi se analiza profitabilnosti linije Bar-Bari-Bar”, kazao je Kočović, naglašavajući da premijer Duško Marković uvažava želju kompanije da kupi brod.

Kočović ističe da na tržištu ima brodova, ali cijena tih putničkih brodova koji zadovoljavaju uslove za ovu liniju premašuju budžet državne kompanije. Preko 50 godina Crnu Goru je sa Evropom povezivala redovna pomorska linija BarBari-Bar.

U decembru 2016. godine redovna linija je ukinuta, nakon što je putničkom brodu „Sveti Stefan 2“ ukinuta klasa, i feribot je završio u turskom rezalištu.

Premijer Marković je tokom nedavne posjete Baru kazao da kupovina putničkog broda za liniju Bar-Bari nije zatvoreno pitanje, ali da kompanija sada nema potencijal za investiciju od 10 do 15 miliona eura.

Dan, CdM

Check Also

Proizvodnja čelika u nikšićkoj Željezari pod znakom pitanja

Skoro sedam mjeseci je od kada je EPCG Željezara Nikšić vraćena pod državno okrilje. Međutim, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.