Nedjeljni i dnevni (02. april) pregled kriptovaluta

Dodajte komentar

Tokom proteklih nekoliko sedmica, važni mediji su pokušali da opravdaju ekstremnu volatilnost tržišta kriptovaluta, a posebno kretanje vrijednosti bitcoin-a, povezujući ih sa vijestima. Prošle sedmice nekoliko medija je objavilo da je vrijednost bitcoin-a pala sa 9.000 do 8.000 dolara zbog zabrane koju je Twitter uveo na reklame za kriptovalute. U izvještaju CNBC-a je stajalo da je vrijednost bitcoin-a pala za 40 odsto, nakon što je Twitter objavio strogu politiku regulisanja kriptovaliuta i ICO reklama. U stvarnosti, kada je izvještaj objavljen, vrijednost bitcoin-a je opala za 12 odsto, a to kretanje se nije poklapalo sa Twitter-ovom zabranom oglašavanja kriptovaluta. Gigant društvenih mreža je zabranio reklamiranje ICO-a kada je najdominantnija digitalna valuta na tržištu kriptovaluta počela da gubi zamah, piše Merkle. Međutim, kao što se do sada pokazalo, postoji širok spektar faktora koji bi mogli doprinijeti kretanju vrijednosti bitcoin-a i drugih glavnih digitalnih valuta te nije realno oslanjati se samo na jedan.

Vrijednost bitcoin-a je u proteklih 24 sata pala ispod nivoa od 7.000 dolara. Juče je bitcoin iznosio 6.759 dolara – i nastavlja da se bori da ostane stabilan preko 7.000 dolara. Početkom nedjelje, vrijednost bitcoin-a iznosila je 8.576,6 dolara u ponedeljak 26. marta, a tržišna kapitalizacija iznosila je 143 milijardi dolara, odakle je postepeno do kraja nedelje gubio na vrijednosti. U utorak je otvorio vrijednošću od 8.545,7 dolara, dok se u srijedu trend nastavio i otvorio vrijednošću od 8.069,9 dolara. U četvrtak bitcoin je otvorio vrijednošću od 8.043,3 dolara, dok je u petak pao ispod nivoa od 8.000 dolara i iznosio je 7.764 dolara. Međutim, do trenutka kada se završila sedmica, valuta je pala na 6.752 dolara, koliko je iznosila za vikend, a tržišna kapitalizacija je pala na 114 milijardi dolara. U suštini, bitcoin je izgubio blizu 30 milijardi dolara za nedjelju dana! Tržišna kapitalizacija je gubila preko četiri milijarde dolara svaki dan.

Na platformi Coindeska, vrijednost bitcoina u trenutku pisanja ovog članka iznosila je nešto jedva preko 7.000 dolara,

Tržišna kapitalizacija bitcoin-a možda pada, ali dominantnost tržišta je u porastu. Od najnižeg nivoa od 32 posto, trenutna dominacija bitcoin-a porasla je na respektabilnih 45 posto pošto su ljudi dezinvestirali od altcoin-a zbog nestabilnog tržišta i polagali svoju vjeru u bitcoin. Međutim, najveći strah u ovom trenutku koji padu daje kontrolu nad svijetom kriptovaluta je činjenica da može doći do drugog, konačnog pada koji ima potencijal da dovede bitcoin vrijednost do 4.000 dolara. Iako je ovo puka špekulacija u ovom trenutku, postoji velika šansa da takav pad može doći, odakle će vrijednost od 20.000 dolara izgledati kao daleki san, piše CryptoCrimson.

Vrijednost Ethereum-a je ostvarila veliki pad u 2018. godini. Valuta je dostigla vrhunac početkom godine sa vrijednošću od skoro 1.400 dolara. Odatle je, međutim, u ovom trenutku pala na vrijednost manju od 400 dolara! Trenutna vrijednost Ethereum-a je najniža u ovoj godini, a predstavlja takođe i šestomjesečni minimum za valute. Ethereum nastavlja da se bori sa mnogim linijama otpora i suočava se sa teškim izazovima na tržištima, jer se čini da investitori odustaju. Ethereum je prošlu nedjelju otvorio sa vrijednošću od 525,01 dolara. U utorak je bilježio vrlo blagi rast i vrijednost je iznosila 528 dolara, dok je već u srijedu ethereum bio u padu i otvorio sa 472,46 dolara. U četvrtak se pad nastavio i otvorio sa 462,66 dolara, da bi u petak došao do vrijednosti od 425,66 dolara. Juče je, Ethereum pao sa 401 dolara na 379 dolara – pad od 5,13 posto u toku jučerašnjeg dana. Tržišna kapitalizacija Ethereum-a takođe je pala kada je juče na početku dana bila na 39,5 milijardi dolara da bi iznosila 37,3 milijardi dolara kada se završio dan. Više od 2 milijarde dolara izgubio je ezhereum za jedan dan. Danas ethereum ethereum vrijedi 389 dolara

PCPress.rs, Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *