Vlada osniva preduzeće “MonteTunel” – Naplaćivaće prolaze kroz tunele

4 komentara
01.aprilili: Na vanrednoj sjednici Vlade održanoj rano jutros, usvojena je odluka o osnivanju preduzeća MonteTunel doo, koje će za sada biti 100% u državnom vlasništvu.

Bankar.me je imao uvid u osnivački dokument kojim je definisano da se, na krilima uspješnog poslovanja tunela Sozina, kao cilj novoosnovane kompanije postavi upravljanje većim tj dužim tunelima na regionalnim putevima i komercijalizacija istih.

U cilju definisanja iznosa naplata putarine, kao referentna cijena određena je cijena prolaza kroz tunel “Sozinu“, čija je dužina 4189 m. Naplatna karta za jedan prolaz kroz ” Sozinu” za obično vozilo iznosi 2,5 eur, tj 0,60 eur po 1 kilometru.

Za sada je planom je predviđeno uvođenje naplate putarine/prolaza kroz sljedeće tunele:

  • tunel “Budoš“, na putu Podgorica-Nikšić, dužine 1114 m, cijena prolaza 0,70 eura;
  • tunel “Ivica“, na putu Šavnik-Žabljak, dužine 2214 m, cijena prolaza 1,30 eura;
  • tunel “Tifran“, na putu Ribarevine-Berane, dužine 474 m, cijena prolaza 0,30 eura;
  • tunel “Lokve“, na putu Berane-Rožaje, dužine 1117 m, cijena prolaza 0,70 eura;
  • tunel “Vrmac“, na putu Budva-Kotor, dužine 1637 m, cijena prolaza 1,00 eura.
Pored navedenih tunela, Vlada je zadužila Ministarstvo saobraćaja da uradi analizu naplate putarine kroz tunele na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, kroz kanjon rijeke Morače, najkasnije do početka ljetnje turističke sezone do 01.juna tekuće godine.

Kako se zaključuje u dokumentu, Vlada ima velika očekivanja od novoosnovane kompanije, ne samo sa prihodovne strane, već i sa aspekta novih zapošljavanja.

*Članak je u potpunosti izmišljenog sadržaja, zabavnog karaktera, u cilju promocije Dana šale (01.04.), bez namjere da uvrijedi ili navede na pogrešne zaključke.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
4 Komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *