Vrijednost kriptovaluta za 29. mart 2018.

Dodajte komentar

Prema izvještajima TASS-a, udruženja vezana za kriptovalute i blockchain tehnologiju iz Rusije, Kine i Južne Koreje, su se ujedinila u planovima za podnošenje zajedničke tužbe u maju protiv Google-a, Twitter-a, Facebook-a i Yandex-a zbog ograničavanja oglašavanja vezanih za digitalne valute. Početkom ove godine tačnije u januaru, Facebook je objavio zabranu reklama vezanih za kriptovalute navodeći kao objašnjenje promovisanje zabluda ili netačnih informacija. Google je pratio poteze Facebook-a, međutim njegova zabrana neće biti funkcionalna do juna. Tek nakon toga, Twitter je takođe potvrdio zabranu istog, posebno za početne ponude (ICO) i prodaju token-a. Očekuje se da će i Yandex pratiti svoje kolege. Snapchat je u februaru počeo da uklanja reklame za ICO-a, za koje regulatori kažu da nemaju transparentnost i podložne su prevari. Kompanija je odbila da komentariše da li će proširiti zabranu uključujući pojedinačne kriptovalute, kripto-novčanike i neregistrovane platforme za razmjenu, kao što su i drugi tehnološki giganti učinili. Spisak se širi te i LinkedIn blokira oglase vezane za kriptovalute, izjavio je portparol, iako vlasnik Microsoft-a dozvoljava reklame na drugim platformama, piše Metro.

Ovakve odluke uticale su na vrijednost najvažnijih kriptovaluta pa su sve bile u padu ove nedjelje. U trenutku pisanja teksta vrijednost bitcoina, prema platformi Coindeska iznosi

Što se tiče vrijednosti druge najveće kriptovalute po tržišnoj kapitalizaciji i kako na nju utiču lančane zabrane vidimo iz dana u dan. Danas se vrijednost ethereuma kretala nešto preko 410 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *