Ilustracija

Potpisan memorandum o izgradnji autoputa Požega – Boljare

Ministarka infrastrukture u Vladi Srbije Zorana Mihajlović potpisala je sa izvršnim predsjednikom kineske kompanije CCCC Internešnl (China Communications construction company) Du Fejom, Memorandum o razumijevanju i saradnji na projektu “Beograd – Južni Jadran”, za dionicu Požega – Boljare.

Mihajlović je na konferenciji za novinare rekla da Memorandum podrazumijeva izradu projektno tehničke dokumentacije za najtežu dionicu, dugu 107 kilometara, koja će koštati oko 50 miliona eira.

“Da bi se “Koridor 11” povezao sa Crnom Gorom, neophodno je da se uradi put od Preljine do Požege, za koji je potpisan komercijalni ugovor vrijedan 523 miliona dolara, a gradnja će početi sljedeće godine u martu”, istakla je Mihajlović.

Prema njenim riječima, na toj deonici radovi će trajati dvije godine.

Izvršni predsjednik CCCC Internešnl Du Fej rekao je da će kineska firma obezbijediti dokumentaciju i način finansiranja projekta. On je dodao da je izgradnja te dionice autoputa od izuzetnog značaja za Srbiju i kada se u Crnoj Gori završi dionica Bar – Boljare, koju, takođe, radi ta kineska firma, iz Srbije će moći veoma brzo da se stigne do crnogorskog primorja.

Check Also

Održana konferencija “Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”

Konferencija ,,Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”, bila je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.